Novák Katalin is átússza a Balatont vasárnap

Tizenegyezren szeretnék teljesíteni idén a távot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Novák Katalin közösségi oldala2023. 07. 22. 17:13
Forrás: Novák Katalin/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A halasztás után is csaknem telt ház lesz vasárnap a 41. Lidl Balaton-átúszáson, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök is teljesít.

A szervezők kiemelték: az időjárás miatt vasárnapra halasztott eseményen a visszalépések után is több mint tizenegyezer amatőr sportoló rajtol a három versenyszám valamelyikében. A klasszikus, Révfülöp–Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távot 9500-an tervezik teljesíteni, köztük lesz Novák Katalin is. A köztársasági elnök férjével együtt, első alkalommal ússza át a Balatont a csaknem kétszáz vitorlásból és kishajóból kialakított úszófolyosóban.

Az előrejelzések szerint kellemesen meleg, 25-26 fokos, de kicsit hullámzó vízben kell teljesíteni az idei úszást – áll a közleményben.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást eredetileg szombaton rendezték volna, de a bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt csütörtökön a halasztás mellett döntöttek. A választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötvenszázalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lesznek gazdagabbak.
 

Borítókép: Novák Katalin közösségi oldala

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.