Szoboszlai Dominik máris visszatért Németországba

Szoboszlai Doninik a társaival egyetemben kerékpárra pattant. A Liverpool egy héten át Németországban edzőtáborozik, s az első tréningre bemelegítés gyanánt – s persze a környezettudatosságot hangsúlyozandó – a játékosok két keréken érkeztek. A Vörösök, reméljük, Szoboszlai Dominikkal a soraikban, szerdán a német másodosztályú Karlsruhe vendégeként játsszák az első edzőmérkőzésüket.

Magyar Nemzet
2023. 07. 16. 8:40
Szoboszlai Dominik, kerékpár
Forrás: Liverpool FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool Németországban, Baden-Württembergben edzőtáborozik egy héten át. A diszkréció végett a pontos helyszínt a klub nem osztotta meg a rajongóival, cserébe továbbra is exkluzív kiszolgálásban részesíti őket. Rögtön a megérkezés után feltett egy honlapjára egy terjedelmes képgalériát , ami az első németországi edzésről készült. Kuriózumként láthatjuk, hogy a játékosok – köztük Szoboszlai Dominik – kerékpárral érkeztek a tréningre bemelegítésképpen, de persze a PR is lényeges, ez a módi azt sugallja, a Liverpoolnak roppant fontos a környezettudatosság.

Harminckét játékos készül a 2023–24-es keretre, meglepetésre nincs közöttük Fabinho, akiért 40 millió eurós ajánlat érkezett Szaúd-Arábiából. A brazil futballista néhány napja még alig várta , hogy Szoboszlai Dominikkel együtt futballozhasson, 29 évesen hirtelen mégis úgy gondolta, itt az ideje (még több) pénzt keresni… Állítólag Jordan Henderson is Szaúd-Arábia felé kacsingat.

A Liverpool Németországban két edzőmérkőzést játszik egyaránt másodosztályú csapat ellen. Előbb szerdán a Karlsruhe, majd július 24-én a Greuther Fürth vendégeként. A csapat utána Szingapúrba utazik, ahol a Bayern Münchennel is megmérkőzik. A magyar szurkolók sem maradnak le semmiről, miként beszámoltunk róla, a Spíler tárgyalásban áll a klubbal, hogy az edzőmeccseket is közvetítse.

 

Ha látni akarjuk a Liverpool mérkőzéseit, akkor a Spíler a legfontosabb forrás, ez a csatorna adja majd a Liverpool a Premier League-meccsek zömét, de olykor az ugyancsak a Network4 csoport tulajdonában lévő Aréna4 és a Match4 csatornákra kell majd kapcsolnunk. Az FA-kupa- és a Ligakupa-mérkőzéseket is e csatornákon kell keresnünk, az Európa-liga-találkozókat pedig az M4 Sport adja.

A Liverpool felkészülési mérkőzései:
Július 19., 19.30: Karlsruhe (német II.)–Liverpool
Július 24., 14.00: Greuther Fürth (német II.)–Liverpool – zárt kapus
Július 30., 11.00 (Szingapúr): Liverpool–Leicester City (angol II.)
Augusztus 2., 13.30 (Szingapúr): Liverpool–Bayern München (német I.)

A Liverpool 32 fős kerete:
Alisson Becker, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Thiago Alcantara, Luis Díaz, Szoboszlai Dominik, Darwin Núnez, Alexis Mac Allister, Mohamed Szalah, Adrián, Jordan Henderson, Cody Gakpo, Diogo Jota, Konsztantinosz Cimikasz, Andrew Robertson, Joël Matip, Stefan Bajcetic, Nat Phillips, Caoimhín Kelleher, Trent Alexander-Arnold, Marcelo Pitaluga, Conor Bradley, Bobby Clark, Ben Doak, Melkamu Frauendorf, Vítezslav Jaros, Lewis Koumas, James McConnell, Fabian Mrozek, Jarell Quansah, Calum Scanlon. 

Borítókép: Szoboszlai Dominik, ahogy ritkán látjuk, kerékpáron (Forrás: Liverpool FC/ Facebook)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.