Itt a bizonyíték Szoboszlai kevéssé elismert képességére

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) érdekes lajtromot hozott nyilvánosságra, összegyűjtötte az előző idényből a Bajnokok Ligája tíz leggyorsabb játékosát. Tizedikként bár, de így is óriási dicsőség, hogy Szoboszlai Dominik felkerült a listára. Szoboszlai végsebessége 35,9 km/h, ami az atléták között is jó eredmény.

Magyar Nemzet
2023. 07. 14. 15:36
SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2023. május 15. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután berúgta a gyõztes gólt a Werder Bremen ellen a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. május 14-i mérkõzésén Lipcsében. A Leipzig 2-1-re gyõzött. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

rúgótechnikája közismerten elsőrangú (többek között a Bulgária elleni Eb-selejtezőn szabadrúgásból szerzett góljával bizonyította), azzal sem mondunk újat, hogy technikás, jobbal, ballal egyaránt kiválóan bánik a labdával, továbbá nagyszerűen cselez, jól lát a pályán. A napokban a Liverpool edzésén a társait is meglepte azzal, hogy az állóképességi teszten a második legjobb eredményt érte el Mohamed Szalah mögött, tehát az erőnléte is kifogástalan. Azt ritkábban szokták kiemelni, hogy a gyorsaság alapján is a legjobbak között a helye. Erről tanúskodik az UEFA pénteken nyilvánosságra hozott listája.

A leggyorsabb a Bayern München kanadai szélső védője, Alphonso Davies 37,1 km/h-val, Szoboszlai 35,9 km/h-s sebessége is figyelemre méltó, amivel tizedik a rangsorban. Az ínyenceknek összehasonlításképpen: Usain Bolt csúcssebessége 44,72k m/h, átlagsebessége pedig 37,58 km/h volt, amikor 100 méteren a 9.58 másodperces világcsúcsát futotta.

 

Úgy is fogalmazhatunk, újabb adalék, hogy a Liverpool bizony kellő körültekintéssel döntött úgy, hogy kifizet Szoboszlai Dominikért 70 millió eurót, Jürgen Klopp, a Vörösök vezetőedzője nem véletlenül dicséri sűrűn a magyar játékost.

Egyetlen bánatunk lehet csupán. Szoboszlai egy év múlva biztosan nem kerül fel az UEFA vonatkozó listájára. Merthogy a Liverpool lemaradt a Bajnokok Ligája-indulásról, a 2023–24-es idényben az Európa-ligában szerepel.

Videón a Liverpool felmérése, edzése:

Borítókép: Szoboszlai Dominik az RB Leipzig játékosaként világklasszissá érett (Fotó: Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.