Többhetes kihagyás vár a Wimbledonban vitézkedő teniszezőnkre

Gálfi Dalmának a wimbledoni füves pályás tenisztorna második fordulójában sérült meg a térde. A magyar játékos ennek ellenére továbbjutott, a kiesése után viszont néhány hétig nem léphet pályára.

Magyar Nemzet
2023. 07. 11. 10:06
Gálfi Dalma
Wimbledon, 2023. július 7. Gálfi Dalma a német Jule Niemeier ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság nõi egyes versenyének második fordulójában 2023. július 7-én. Gálfi Dalma 4:6, 7:6 (7-5), 6:1 arányban gyõzött, és a harmadik fordulóba jutott. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gálfi Dalma a Jule Niemeier elleni második fordulós mérkőzésen szedett össze térdsérülést, de ez nem akadályozta meg abban, hogy legyőzze a német ellenfelét, és ha bekötött lábbal is, de ott legyen a következő körben. Ott már a világranglistán 126. teniszezőnek nem volt esélye az orosz Jekatyerina Alekszandrova ellen. Gálfit a térde is hátráltatta, de a találkozó után még úgy nyilatkozott, hogy ez esetben nagyobb volt az ijedtség, mint később a fájdalom.

Azóta viszont kiderült, a sérülése miatt többhetes kihagyás vár rá. Gálfi hétfőn az Instagram-oldalán számolt be a fejleményekről:

– Wimbledon, igazán különleges vagy. Most a harmadik forduló jelentette a végállomást, de alig várom, hogy jövőre újra visszatérjek és harcoljak itt – írta. – Sajnálatos módon, a második fordulós mérkőzésen elszenvedett sérülésem miatt több hétig nem játszhatok, de megígérem, hogy mindent beleadok, hogy a kedvenc Grand Slam-tornámon, a US Openen már ott legyek.

A New York-i viadal augusztus 28-án kezdődik.


Borítókép: Gálfi Dalma Wimbledonban (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.