Udvardy Panna óriási labdamenete Wimbledon centerpályáján + videó

A wimbledoni tenisztorna első fordulójában érvényesült a papírforma. A második kiemelt, idei Australian Open-bajnok Arina Szabalenka magabiztosan nyert Udvardy Panna ellen. A magyar játékosnak ennek ellenére pozitív élmény marad a meccs, amelynek a legszebb labdamenetét ő nyerte meg.

Magyar Nemzet
2023. 07. 05. 8:37
SZABALENKA, Arina; UDVARDY Panna
Wimbledon, 2023. július 4. Udvardy Panna a második helyen kiemelt fehérorosz Arina Szabalenka ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság nõi egyes versenyének elsõ fordulójában 2023. július 4-én. MTI/AP/Alberto Pezzali Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Udvardy Panna nem keseredett el, amikor meglátta a sorsolás eredményét. A magyar teniszező tavaly a wimbledoni tenisztornán nyert először Grand Slam-főtáblás mérkőzést, sőt meccslabdái voltak a második fordulóban is, ezekkel végül nem tudott élni. Idén sejthette, hogy nem lesz esélye hasonló szereplésre, miután az első fordulóban a második kiemelt, idei Australian Open-bajnok Arina Szabalenka jutott neki ellenfélül.

Arina Szabalenka Udvardy Panna Wimbledon
Arina Szabalenka túl erősnek bizonyult Udvardy Pannának. Fotó: MTI/AP/Alastair Grant

– Nagyon örültem, mert tudtam, hogy nagy pályán játszhatok, ami egy teniszező karrierje során az egyik legnagyobb dolog, mindenki Grand Slam-torna centerpályájáról álmodozik – mondta a mérkőzés után az Eurosportnak Udvardy.

Udvardy elárulta, hogy a meccs elején meg kellett szoknia a nagy pályát, s ezt fájlalta is, hiszen a 0:3-as kezdés után az első játszma további része szorosan alakult. A hangulatot viszont élvezte a magyar lány, aki ráadásul a 6:3, 6:1-es vereségével véget ért meccs legszebb pontját megnyerte.

– Az egész stadion rettentő hangos volt, óriási pontot sikerült megnyernem, és pont ez adja meg a motivációt, hogy újra visszatérhessek egy ekkora stadionba. Rengeteg erőt lehet ebből telíteni, ez ilyenkor érződik, ráadásul sokan szurkoltak nekem, ami adott még egy kis pluszt. Élveztem minden egyes percét a szereplésemnek – szögezte le Udvardy, aki párosban még pályára lép idén Wimbledonban.

Partnere a francia Alizé Cornet lesz, aki tavaly egyesben legyőzte a világelső Iga Swiateket is a wimbledoni tenisztornán.

Az esőzések miatt alaposan megcsúszott a wimbledoni program, az első fordulónak az eredeti tervek szerint már kedden véget kellett volna érnie. Ehhez képest az első fordulós meccseknek eddig kevesebb mint a fele fejeződött be. Szerdán elvileg Bondár Anna és Gálfi Dalma is pályára lép Wimbledonban, az időjárás-előrejelzés egyelőre biztató képet fest délutánra.

Borítókép: Udvardy Panna adogat a wimbledoni centerpályán (Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.