A szünet után fordított a BL-döntős Ferencváros

A metzi felkészülési torna második napján a Krimtől vereséget szenvedő Ferencváros a házigazdával szemben alulmaradó Buducsnoszt Podgorica ellen lépett pályára, és a második félidőben kétgólos hátrányból fordítva 35-26-ra győzött.

Magyar Nemzet
2023. 08. 20. 19:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó kezdés ezúttal elmaradt, tompán, lassan kézilabdázott a Ferencváros, és talán a visszarendeződésen látszott leginkább az előző napi, nagy iramú összecsapás – olvasható a Fradi.hu-n. Óriási volt a rohanás, potyogtak a gólok, de gyorsan hátrányba került az FTC (3-6).  A 13. percben Lekics góljával egyenlített Martin Albertsen csapata (7-7). Szemmel láthatóan más meccselési taktikát próbált ki ezúttal az FTC edzője, jóval többet forgatta a csapatot, és az eddig kevesebb szerepet kapó játékosok is megállták a helyüket. Fordulatos volt az első játékrész, a szünetre kétgólos hátrányban mehetett a Ferencváros (16-18).

A második játékrész elején azonban állva hagyta az FTC a Buducsnosztot. Precízebbé vált a csapat védekezése, Janurik Kinga is jól védett a fal mögött, és egyből magabiztosság költözött a támadójátékba. 20-19-nél vezetett először az FTC a mérkőzés során, és innen már nem is engedte ki egyszer sem az előnyt a kezéből.

A Buducsnoszt nagyon nehezen talált rést a falon, pedig egy darabig hét mezőnyjátékossal is próbálkozott. Edwige támadásban is szóhoz jutott, Lekics nagyon élt, Janurik volt csapat legjobbja, de tulajdonképpen a második félidőben végre azt láthatta közönség, amit az FTC szeretett volna. A Fradi a második játékrészben jó teljesítményt nyújtva 35-26-ra győzött.

FTC-Rail Cargo Hungaria–Buducsnoszt Bemax 35-26 (16-18), gólszerzők: Simon 6 (5), Márton 6, Malestein 6 (1), Lekics 5 (1), Klujber 3, Deszpotovics 3, Bölk 2, Papp 1, Hásrfalvi 1, Bordás 1, Cvijics 1, ill. Tomova 9, Godec 7, Kadovics 4, Cardozo 2, Marszelics 2, Raicsevics 1, Ivanivics 1.

Borítókép: A Fradi játéka a második félidőben javult fel (Fotó: Fradi.hu)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.