Aki bátor, Budapest belvárosában megközelítheti a rúdugrás világcsúcsát

A budapesti atlétikai világbajnokság szombaton kezdődik, a szurkolói zóna azonban már ma megnyílt a belvárosi Erzsébet téren.

Magyar Nemzet
2023. 08. 15. 17:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szurkolói zónában különleges programokkal, nyereményekkel, egyedi ajándéktárgyakkal és további meglepetésekkel várják a látogatókat. Az érdeklődők többek között megismerkedhetnek a futás, gyaloglás, ugrás és dobás szakágakkal, ezeknek a mozgásformáknak a kipróbálásával pontokat gyűjthetnek, amiért jutalmat kapnak az ajándékstandon. A résztvevők felmérhetik a súlypontemelkedésüket is, és a Sky high állomáson akár a svéd rúdugró, Armand Duplantis 6,22 méteres világcsúcsát is meg lehet közelíteni egy trambulin és gumikötelek segítségével. Ki lehet próbálni a rajtgépet is egy rövid sprint erejéig, a hosszabb távok kedvelői pedig a maratonfutók átlagos sebességét is megtapasztalhatják a folyamatosan gyorsuló futópadokon. Az érdeklődők a VR-állomáson akár virtuális versenyek résztvevői is lehetnek.

Három aktivitás teljesítése után ajándéktárgyakat lehet kipörgetni a szerencsekeréken, akár napszemüveget is, aki pedig öt aktivitást teljesít, nyereményjátékban is részt vehet. A napi nyeremények egy Youhuu plüss, két Seiko asztali óra és három darab ajándéktárgycsomag, amely tartalmazza a szerencsekeréken kipörgethető ajándékok mindegyikét, és ezeket egy vb-arculatos tornazsákban vehetik át a nyertesek.

Amint azt Schmidt Ádám, a világbajnokság kormánybiztosa az Origónak a bejárás után elmondta, a szurkolói zóna kialakítása egyáltalán nem szerepel a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics, WA) rendezési igényei között, ezt a magyar szervezők mintegy „önszorgalomból”, de korántsem önös érdekekből alakították ki.

– Nem csak ezzel a hellyel, az egész esemény, mármint a világbajnokság szervezésének filozófiájával összhangban van, hogy minél több aktivitással bírjuk rá az embereket, hogy sportoljanak – szögezte le Schmidt Ádám.

A szurkolói zóna mindenki számára ingyenesen látogatható, délelőtt nyit, és minden nap este 10-ig várja az érdeklődőket, akik nem maradnak le a vb versenyeiről sem, hiszen az M4 közvetítéseit nyugágyakból, babzsákfotelekből tudják követni egy óriáskivetítőn. Ha éppen nincs közvetítés, akkor pedig DJ-k gondoskodnak a hangulatról. A szurkolói zónában belépőket is lehet venni a Nemzeti Atlétikai Központban zajló versenyekre.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.  

Az atlétikai világbajnokság hírei ITT találhatók meg.

Borítókép: A világbajnokság kabalafigurája, Youhuu együtt mókázott a gyerekekkel (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.