Budapest szégyenfoltja ilyen volt, és most ez lett belőle + videó

Jövő szombaton megkezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság, amelynek a Nemzeti Atlétikai Központ ad otthont.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Atlétikai Központ területe 2019-ig Budapest egyik szégyenfoltja volt, amit az emberek az itt zajló környezetszennyező tevékenységek miatt messze elkerültek. Az atlétikai világbajnokság szervezőbizottsága Ilyen volt – ilyen lett című alig egyperces videójában bemutatja az átalakulást, hogyan lett az elhanyagolt területből Budapest büszkesége.

Az augusztus 19. és 27. között zajló atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

Jegyek kaphatók a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen kilenc esti és öt délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és hat ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Borítókép: A vb kabalafigurája, Youhuu, a rackajuh (Forrás: Facebook/Nemzeti Atlétikai Központ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.