Éhségsztrájkba kezdett az össztűz alá került futballelnök édesanyja

Az édesanyja érdekes módját választotta annak, hogy a védelmébe vegye a Spanyol Labdarúgó-szövetség össztűz alá került elnökét, Luis Rubialest, aki a női világbajnokság döntője után szájon csókolta a győztes spanyol válogatott egyik játékosát, Jenni Hermosót.

Magyar Nemzet
2023. 08. 28. 15:31
Luis Rubiales
In this handout image released by the Spanish Royal Football Federation (RFEF) on August 25, 2023, RFEF President Luis Rubiales delivers a speech during an extraordinary general assembly of the federation on August 25, 2023 in Las Rozas de Madrid. (Photo by Eidan RUBIO / RFEF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / RFEF / EIDAN RUBIO " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luis Rubiales a női világbajnokság döntője után hatalmas felháborodást váltott ki. A Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke honfitársai Anglia felett aratott 1-0-s győzelme után már a VIP-páholyban is illetlenül viselkedett, majd a díjátadón is túl hevesen ünnepelt. Egy ponton pedig egyszerűen szájon csókolta a spanyol válogatott csatárát, Jenni Hermosót.

Luis Rubiales
Luis Rubiales minden játékost megölelt, de Hermosót (11-es számú mezben) még meg is csókolta Fotó: AFP/FRANCK FIFE

A játékos az eset után felfedte, az ellenére volt, ami történt, míg Rubiales azt állította, hogy a játékos is beleegyezett, hogy megcsókolja őt. Társai a támogatásukról biztosították Hermosót, és elutasították, hogy addig pályára lépjenek, amíg a futballelnök nem távozik a posztjáról.

Rubiales viszont nem akar lemondani, és a hazai szövetség tagjai is kiálltak mellette, majd perrel fenyegetőztek a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) viszont kilencven napra felfüggesztette a sportvezetőt.

Ezek után Rubiales édesanyjának, Ángeles Bejarnak elege lett és kiállt a fia mellett. A BBC arról számolt be, hogy a nő hétfő reggel bezárkózott a motrili Divina Pastora templom egyik helyiségébe, ahol éhségsztrájkba kezdett, mert szerinte embertelen módon üldözik a fiát.

– A fiam nem érdemli meg, hogy ezt az embertelen és véres üldöztetést – jelentette ki Bejar, aki kész éjjel-nappal a templomban maradni.

Vanessa Ruiz, Rubiales unokatestvére, egyben a családja szóvivője arra kérte Hermosót, álljon elő az igazsággal.

– Sokat szenvedünk miatta, elhamarkodottan ítélkeznek felette. A média nem hagy minket békén, el kellett hagynunk a házunkat. Azt akarjuk, hogy hagyjanak minket nyugton, Jenni pedig mondja el az igazat. Ez így nem fair – húzta alá.

Borítókép: Luis Rubiales (Fotó: AFP/RFEF/Eidan RUBIO)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.