Visszavonuló olimpiai bajnokunk nem szakad el a sporttól, fontos szerepet vállalt + videó

Évadnyitó sajtótájékoztatót tartott a Honvéd férfivízilabda-csapata, amelyen arra is fény derült, hogy a nemrég visszavonult olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert milyen minőségben marad az együttes mellett, immáron a medencén kívül. Szívós Márton csapata nagy célokkal vág neki az új szezonnak, amelyben a Honvéd a Bajnokok Ligájába is visszatér.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 11:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatszoros magyar bajnok, legutóbb azonban már régen, 2006-ban csúcsra jutott Honvéd az előző idényben sikeres volt, hiszen az ob I-ben és a Magyar Kupában is bronzérmet szerzett, valamint kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulás jogát. A nyáron nagy változások történtek Szívós Márton csapatában, hiszen két legenda, az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert és a világbajnok Decker Attila visszavonult.

Amint arról a Hír TV stábja az alábbi videójában beszámolt, mindketten maradtak a klub alkalmazásában: Hosnyánszky csapatmenedzserként, Decker kapusedzőként segíti tovább a Honvédot.

Hosnyánszky májusban, a Vasas ellen megnyert bajnoki bronzmeccs után jelentette be a visszavonulását , ahogy akkor fogalmazott, „tiszta lelkiismerettel, jó emberként” akasztotta szögre a sapkát. Tagja volt a legutóbb a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes férfi válogatottnak, amelyből a visszavonulása után ma már csak aktív vízilabdázó, aki nemrég világbajnoki címet ünnepelt a nemzeti csapattal Fukuokában, és sokat tehet azért, hogy jövőre, Párizsban újabb magyar olimpiai bajnok vízilabdázók szülessenek.

A Honvéd igyekezett új igazolásokkal erősíteni, s egyben pótolni a távozókat. Kardos Gergely visszatért a klubhoz Szentesről, és érkezett még Szépfalvi Gergely a KSI-ből, valamint Vadovics Viktor az FTC-ből. Róluk Szívós a következőket mondta a Hír TV-nek: – Nagyon jól jártunk velük, nagy segítségére lesznek a csapatnak azokkal együtt, akik már itt voltak. Ha úgy fejlődünk, ahogyan a múlt évben tettük, akkor nagyon szép sikereket érhetünk el.

A Honvéd célja az előző idény sikereinek megismétlése, tehát az ob I-ben és a Magyar Kupában is szeretne a klub a legjobb háromban végezni, a BL-ben pedig a tapasztalatszerzés lehet a realitás.

Borítókép: Szívós Márton vezetőedző a Honvéd idénynyitó sajtótájékoztatóján (Fotó: Honvéd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.