Az FC Barcelona döntött a vezetőedzője, Xavi jövőjéről

Hivatalos honlapján jelentette be az FC Barcelona labdarúgócsapata, hogy meghosszabbította a vezetőedzője, Xavi szerződését. A klubikonnak számító egykori középpályás 2021 novemberében vette át a csapat irányítását, és az új megállapodás értelmében legalább 2025 nyaráig marad edző.

2023. 09. 22. 20:24
XAVI
Barcelona, 2021. november 8. Xavi Hernández, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub új vezetõedzõje a bemutatásán a barcelonai Camp Nou Stadionban 2021. november 8-án. MTI/EPA/EFE/Alejandro García Fotó: Alejandro García
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakorlatilag hónapok óta téma Xavi szerződéshosszabbítása, idén márciusban egyszer már körbejárta a sajtót a hír a spanyol Marca információja alapján, hogy a felek megállapodtak. Akkor 2026-ig szóló szerződésről szóltak a hírek, de az egyezségre csak most került sor, és 2025-ig láncolta magához az FC Barcelona korábbi legendás középpályását, igaz, van egy további évre szóló hosszabbítási opció is benne.

XAVI, Hernandez
Xavi marad a Barcelona edzője. Fotó: Alejandro Garcia

Érdekesség, hogy Xavi gyakorlatilag kikotyogta a hosszabbítás hírét, ugyanis a szombati, Celta Vigo elleni bajnokit megelőző mai sajtótájékoztatón nyíltan beszélt róla, noha a klub akkor még nem jelentette be. Majd ezután gyorsan kikerült a hosszabbítás híre a Barcelona hivatalos felületeire.

– A hosszabbításom már napok óta megtörtént, és hamarosan bejelentik. Ez már megtörtént – jelentette ki Xavi a sajtótájékoztatón, még a hivatalos bejelentés előtt. – Nagyon kedvezőtlen körülmények között érkeztünk. Ha visszatekintünk arra, ami történt és arra, ami most történik, az az érzésünk, hogy jobban állunk. Még mindig fordítanunk kell a kockán, de ez még mindig egy újjáépülő csapat formálódó folyamata. Az első évben megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Ennek az idénynek a pozitív eredmények és a remek játék szezonjának kell lennie. Úgy érzem, hogy az elnök támogat, különösen a rossz időkben. A stáb is fejlődött, a játékosok is élvezik a közös munkát. Ez egy jó időszak, de alázatosnak kell lenni, mert ez bármikor megfordulhat.

Xavi 2023-ban bajnokságot és Spanyol Szuperkupát is nyert, eddig 96 mérkőzésen ült a Barcelona kispadján. A klub a közleményében megjegyzi, hogy az irányítása alatt 12 La Masia-növendék is bemutatkozott az első csapatban, így többek között a válogatottban is góllal bemutatkozó Lamine Yamal, aki 16 évesen már a spanyol válogatottban is gólt szerzett.

Borítókép: Xavi még évekig a Barcelona edzője maradhat (Fotó: MTI/EPA/EFE/Alejandro García)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.