időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Csoda történt, összehozták az évszázad nehézsúlyú bokszmeccsét!

Magyar Nemzet
2023.09.29. 19:53 2023.09.29. 20:33
Csoda történt, összehozták az évszázad nehézsúlyú bokszmeccsét!

Már jó ideje kerülgetik egymást, s most úgy néz ki, hogy összejön a várt meccs a két veretlen nehézsúlyú ökölvívó, az ukrán Olekszandr Uszik és a brit Tyson Fury között. A felek legalábbis aláírták a szerződést a „vitathatatlan” címegyesítő összecsapásra. Uszik és Fury Szaúd-Arábiában, Rijádban lép a kötelekbe egymás ellen, mégpedig december végén vagy január elején, egyes hírek szerint december 23-án.

Már többször hittük, hogy közel vagyunk Olekszandr Uszik és Tyson Fury összecsapásához, de eddig minden esetben közbejött valami, ami miatt meghiúsult. Fury szerint Uszik hozzáállása miatt, de az ukrán ezt természetesen nem így látja. Ám úgy látszik megtörtént a csoda, most úgy néz ki, hogy tényleg összejön a várt mérkőzés, az évszázad meccsének beharangozott összecsapás. A felek ugyanis megegyeztek egymással, és aláírták a szerződést. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy Szaúd-Arábiában, Rijádban rendezik majd meg a meccset, mégpedig december végén vagy január elején, egyes hírek szerint december 23-án.

Fury, Uszik
Tyson Fury és Olekszandr Uszik megegyezett

 A 2012-es londoni olimpián aranyérmes, amatőrként világ- és Európa-bajnok, 36 éves Uszik – aki a Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO) és Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) címét birtokolja – legutóbb augusztusban a WBA regionális bajnokát, a brit Daniel Dubois-t győzte le Lengyelországban, 21-0-ra javítva ezzel mérlegét. A 35 éves Fury pályafutása során eddig 33-szor győzött, egyszer döntetlent ért el. Legutóbb tavaly decemberben lépett ringbe, akkor honfitársát, Derek Chisorát legyőzve tartotta meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét.

– Tyson Fury és Olekszandr Uszik generációjuk két legnagyobb nehézsúlyúja, és alig várom, hogy lássam, mi történik, amikor Rijádban ringbe lépnek egymás ellen. Különleges tehetségek, akik méltóak arra, hogy a sport legnagyobb címéért küzdjenek. Szeretnék köszönetet mondani őexcellenciájának, Turki al-Sheikhnek (a szaúdi sportminiszter  – a szerk.) és mindenkinek, aki részt vett abban, hogy ez a legendás este megvalósulhasson – idézi a Profiboksz.hu szakportál Fury amerikai társpomóterét, Bob Arumot.

Uszik promótere, Aleksz Krasszjuk is nagy örömmel fogadta, hogy sikerült megegyezniük a csúcsrangadóról:

– Alig tudom elhinni, hogy ez megtörténik, pedig mégis igaz. Nehéz kifejezni a csodálatomat, hogy részese lehetek az évszázad legnagyobb nehézsúlyú mérkőzésének. Hála őexcellenciájának, Turki al-Sheikhnek, amiért lehetővé tette, tisztelet Tysonnak a bátorságáért, és köszönet az Úrnak mindazért, amit ad nekünk.

A sportág történetében legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan nehézsúlyú világbajnokot – aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb –, akkor a brit Lennox Lewis az amerikai Evander Holyfield felett diadalmaskodott. Most tehát jön a következő, de óvatosságból azt mondjuk, várjuk meg, amíg mindketten belépnek a ringbe...

Furyra egyébként addig még vár egy mérkőzés az MMA-bajnok kameruni-francia Francis Ngannou ellen október 28-án, ugyancsak Rijádban.

Borítókép: Úgy néz ki, Fury és Uszik megküzd egymással (Forrás: Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.