Gulácsi két kihagyott tizenegyes miatt bosszankodhatott a lipcsei kispadon

A német Bundesliga 7. fordulójában a magyarjait nem bevető RB Leipzig hazai pályán 0-0-t játszott a Bochummal úgy, hogy kihagyott két tizenegyest és még sok helyzetet. A lábadozó Schäfer Andrást nélkülöző Union Berlin a szünetben még vezetett Dortmundban, ám végül 4-2-es vereséggel utazott haza. A stuttgarti Serhou Guirassy másodszor ért el mesterhármast ebben az idényben.

2023. 10. 07. 18:06
RB Leipzig - VfL Bochum
07 October 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 7, RB Leipzig - VfL Bochum at the Red Bull Arena. Leipzig's Emil Forsberg misses a penalty kick and Bochum's goalkeeper Manuel Riemann cheers. Photo: Jan Woitas/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: JAN WOITAS / DPA /AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csak a kispadig jutott el a sérüléséből felépülve, a térde miatt a hónap végéig nem térhet vissza, ám az RB Leipzig így is magyar érdekeltségű csapatnak számít. Akik szurkoltak a lipcseieknek szombat délután, azok zömmel a fejüket fogták, ugyanis a csapat hazai pályán óriási lehetőséget szalasztott el a Bochum ellen a Bundesliga 7. fordulójában. A meccs vége úgy lett gól nélküli döntetlen, hogy a lipcseiek 19 lövéssel próbálkoztak, 66 százalékban birtokolták a labdát, ráadásul két (!) tizenegyest is kihagytak – egyet Xavi Simmons, egyet pedig Emil Forsberg. 

Nagyon örültek a dortmundiak a fordításnak. Fotó: DPA/Jan Woitas

Hatgólos dráma zajlott Dortmundban, arra senki sem számított, hogy a Borussia és a Union Berlin összecsapásán ilyen sokszor jut a labda a hálókba. A gólgyártást Niclas Füllkrug kezdte meg, ám utána a Serie A-ból érkező duó, Robin Gosens és Leandro Bonucci góljaival fordítottak a lábadozó Schäfer Andrást még mindig nélkülöző berliniek. A szünet után egyértelműen a BVB akarata érvényesült, Nico Schlotterbeck és Julian Brandt góljaival jött a fordítás, a végén pedig még Julian Ryerson is beköszönt, így lett 4-2 a vége.  

Kisebb meglepetésre a Wolfsburg szerzett vezetést Stuttgartban, és a szünetig sokkal jobban is futballozott a házigazdánál. A második félidőben azonban jött a guineai Serhou Guirassy, aki előbb tizenegyesből, majd kétszer akcióból volt eredményes, és másodszor szerzett mesterhármast ebben az idényben, amivel már 13 (!) gólnál jár hét fordulót követően. A vége 3-1 lett a Stuttgartnak, míg a Darmstadt 2-1-re legyőzte idegenben az Augsburgot.

a kispadról nézte végig csapata, a Hoffenheim brémai meccsét, s végül győzelemnek örülhetett, pedig a Werder a 90. perc után egyenlített, de a vendégek egy perccel később megszerezték a győztes gólt.

Bundesliga, 7. forduló

Péntek
Borussia Mönchengladbach–Mainz 2-2

Szombat

Augsburg–Darmstadt 1-2 
Borussia Dortmund–Union Berlin 4-2 
RB Leipzig–Bochum 0-0 
VfB Stuttgart–Wolfsburg 3-1
Werder Bremen–Hoffenheim 2-3

Vasárnap
Bayer Leverkusen–1. FC Köln 15.30
Bayern München–Freiburg 17.30 (tv: Match4)
Eintracht Frankfurt–Heidenheim 19.30

Az élcsoport állása: 1 Stuttgart 18, 2. Dortmund 17, 3. Leverkusen 16 (6 mérkőzés)

Borítókép: Emil Forsberg hagyta ki a második lipcsei tizenegyest (Fotó: DPA/AFP/Jan Woitas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.