Meglepő vallomás az Amerikában futballozó magyar játékostól

Salói Dániel nem gondol arra, hogy Varga Barnabás és Sallai Roland sérülése után vajon Marco Rossi szövetségi kapitány meghívót küld neki a novemberi Eb-selejtezőkre készülő válogatott keretbe. A Sporting Kansas City 2017 óta az Egyesült Államokban élő magyar csatára azt szeretné, ha az MLS-ben fejezhetné be a pályafutását.

2023. 10. 28. 11:51
Sallói Dániel Sporting Kansas City
Fotó: X/Sporting Kansas City
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban sosem vállalt mindent eldöntő tizenegyespárharcban az ötödik, az utolsó rúgó szerepét, a San José ellen azonban igen. Sallói Dániel nagyon magabiztosan a léc alá küldte a labdát, a csapata, a Sporting Kansas City nyert, és bejutott az észak-amerikai profi labdarúgóliga, az MLS rájátszásába. A magyar csatár felidézte a mindent eldöntő büntetőt megelőző eseményeket a Nemzeti Sportnak

FC Dallas v Sporting KC - MLS League
Sallói Dániel. Fotó: NurPhoto via AFP

– Életem során ez volt az első tizenegyes, amelyik előtt nem izgultam, roppant magabiztos voltam. Amikor kiválasztottak, hogy enyém lesz az utolsó rúgás, nagyon örültem, hogy eldönthetem a párbajt. Tudtam, hova akarom lőni a labdát, éreztem, hogy betalálok – mondta a 27 éves támadó a sportlapnak. Sallói kiemelte: nagyon hektikus idényt fut a csapata. – Kicsit szürreális, ami velünk történik. Volt olyan pont, amikor nem tudtunk a rájátszásra gondolni, annyira messze voltunk tőle. Az első tíz fordulóban nem nyertünk meccset, aztán elkezdtek csorogni a pontok, és az alapszakasz végéhez közelítve azon kaptuk magunkat, el lehet kezdeni számolgatni – folytatta a csatár.

Beszélgetés a farmon

A fordulópont az volt, amikor tíz nyeretlen meccs után a klub tulajdonosa összehívott egy csapatépítő foglalkozást a saját farmjára. A „kibeszélő show” remekül sikerült, a csapat lendületet vett, és bejutott a liga rájátszásába. Sallói jó formában segíti a csapatát. Adódik a kérdés, hogy Varga Barnabás és sérülése után számít-e a tengerentúlon futballozó futballista szövetségi kapitány meghívójára a magyar válogatottba. Sallói egyenes, és meglepő választ adott. 

Csak arra összpontosítok, hogy jól szerepeljünk a Kansasszel. Rendkívül örülök a válogatott sikereinek, szurkolok a srácoknak, a sérülteknek pedig mihamarabbi felépülést kívánok! Mindig megtiszteltetés, ha hívnak, örülök, ha ott lehetek, és természetesen szívesen megyek, ha számítanak rám.

Maradna az USA-ban

A labdarúgó nem bánná, ha idővel az MLS-ben fejezhetné be a pályafutását, hiszen 2017 óta él az Egyesült Államokban, és az élményei arról árulkodnak, hogy folyamatosan növekszik az országban a labdarúgás népszerűsége. – Szeretném ebben a bajnokságban folytatni, sőt szívesen játszanék a pályafutásom végéig az MLS-ben. Kétezertizenhét óta élek az Egyesült Államokban, hatalmas fejlődésen ment át azóta a liga. A Kansas Citynél mindig is szerették a labdarúgást, ráadásul Kansas olyan város, ahol felismernek, a klub megbecsült tagjának érezhetem magam. A szurkolók rendre megtöltik a stadionunkat, de az egész országban rohamtempóban nő a sportág népszerűsége. Látva, hogy a fiatalok mennyire szeretik a játékot, szépek a kilátások az itteni futballban – nyilatkozta Sallói Dániel.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

A Kansas–San José mérkőzés összefoglalója, Sallói sikeres 11-ese 6:52-nél látható:

Borítókép: Sallói Dániel (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.