Rögbimeccsre ment a világbajnok labdarúgó, ezért kimaradt a csapatból

Nicolás Alejandro Tagliafico rossz fát tett a tűzre, legalábbis az edzője szerint nem kellett volna a szabadnapján rögbimeccsre mennie. Az Olympique Lyon argentin világbajnok játékosát ezért hagyta ki az edzője a csapatból a soron következő bajnoki meccsen. A Lyon 2-1-re kikapott, továbbra is utolsó a Ligue 1 tabelláján. Tagliafico elfogadta az edzője döntését.

2023. 10. 24. 14:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyengén szerepel az Olympique Lyon a francia bajnokságban. A korábban rendszeres Bajnokok Ligája-szereplő klub az utolsó helyen szerénykedik a tabellán. Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnoki címet szerzett védő, Fabio Grosso egyelőre nem tud csodát tenni Lyonban, a csapat nyolc forduló alatt három döntetlent és öt vereséget tudott felmutatni, így várta a hétvégén a közvetlenül előtte álló Clermont elleni kiesési rangadót.

Tagliafico tavaly világbajnok lett az argentinokkal    Fotó: Twitter

A mérkőzésen kisebb meglepetésre nem lépett pályára a Lyon argentin játékosa, a 2022-ben az argentin válogatottal világbajnoki címet szerzett Nicolás Alejandro Tagliafico. Utóbb kiderült, Grosso mester azért tekintett el a tapasztalt védő szerepeltetésétől, mert a labdarúgó a szabadnapján rögbimérkőzésen járt nézőként. Grosso szerint ez nem helyes cselekedet, ennek hangot is adott. Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano írta meg az X-oldalán az esetet. Tagliafico csodák csodájára már-már elnézést kért az el nem követett bűnéért.

– Jó formában tértem vissza, készen álltam, ám az edzőm úgy döntött, hogy nem játszat, és ezt elfogadtam. Az edző azt is mondta, hogy nem volt elégedett azzal, hogy péntek este rögbimérkőzésre mentem. Tisztelem a döntését. Továbbra is együtt vagyunk erősek – idézte Romano az argentin játékost.

A Lyon a következő fordulóban a középmezőnyben sínylődő, nyolcadik helyen álló Olympique Marseille otthonába látogat.

Borítókép: Tagliafico tiszteletben tartja az edzője döntését (Fotó: Twitter)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.