Sallai edzője rossz hírt közölt, ugrott a két Eb-selejtező

Christian Streich tájékoztatott a Topolya elleni mérkőzésen megsérült freiburgi szélső, Sallai Roland állapotáról. Az első orvosi jelentések szerint Sallai izomsérülése komoly, a felépülése legalább négy hetet vesz igénybe.

2023. 10. 26. 21:32
STREICH, Christian
Topolya, 2023. október 26. Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, az A csoport harmadik fordulójában játszott Topolya SC -Freiburg mérkőzésen Limasszolban 2023. október 26-án. MTI/EPA/Andrej Cukic Fotó: Andrej Cukic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Christian Streich két emberét veszítette el sérülés miatt Topolyán, előbb majd Maximilian Philipp is elhagyta a pályát a Topolya elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen. A német edző csapata, a Freiburg egygólos hátrányból fordítva 3-1-re nyert.

– Sallai Roland kiváló formában volt, hatalmas érvágás az ő kiesése. Az első, hangsúlyozom az első orvosi vélemények szerint négy hétig kell őt nélkülöznünk. Még egyszer megerősítem, nagyon fáj az ő kiesése. A másik sérültünk, Maximilian Philipp még rosszabbul járt; operáció vár rá – mondta Christian Streich, a Freiburg edzője. Hozzátette, hogy így is terjedelmes a hiányzók listája, most újabb két alapembert kell nélkülöznie több hétre.

SALLAI Roland, Christian Streitz, Freiburg
Christian Streich, a Freiburg edzője is aggódik Sallai Roland állapota miatt (Fotó: Tom Weller)

Darko Lazetics, a Topolya edzője elismerte, jobb volt a Freiburg

A hazaiak edzője, Darko Lazetics is elmondta a véleményét a mérkőzésről.

– Erős ellenféllel szemben jó teljesítményt nyújtottunk, főleg az első félidőben futballoztunk jól. Lőttünk egy gólt, még további helyzeteink is voltak, de ezek sajnos kimaradtak. Ilyen szinten ilyen erős ellenféllel szemben, mint a Freiburg, ezt nem engedhetjük meg magunknak. A második félidő egy szerencsétlen tizenegyessel kezdődött, ezután átvette az irányítást a német csapat, amely bizonyította a kvalitását. Három gólt szerzett Vincenzo Grifo, a legjobb játékosuk. 

El kell ismernem, egyénileg jobb képességű játékosok alkották az ellenfél csapatát, de úgy éreztem, nem vallottunk szégyent. 

Tanulnunk kell az ilyen mérkőzésekből, hogy ne forduljanak elő olyan hibák, amiket ma elkövettünk, és jobb eredményeket tudjunk elérni a jövőben.

Európa-liga, A csoport, 3. forduló: Topolya SC–Freiburg 1-3 (1-0). A csoport másik mérkőzésén: Olympiakosz–West Ham 2-1. A csoport állása: 1. West Ham 6 pont (6-4), 2. Freiburg 6 (7-5), 3. Olympiakosz 4, 4. Topolya 1.

Grifo egyenlítőgólja 11-esből:

FRISSÍTÉS!

Borítókép: A Freiburg edzője egyelőre nem tud semmit Sallai állapotáról (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.