A Ferencváros megosztja a belga kötődésű újpesti legendákat

A Ferencváros csütörtökön hazai pályán a Genk ellen folytatja a szereplését a Konferencialiga csoportkörében. A két korábbi újpesti sztár, Tóth András és Kovács Ervin eltérő véleményt fogalmazott meg meccs várható kimenetelével kapcsolatban.

2023. 11. 08. 17:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi lila-fehér középpályás sztár, Tóth András ódákat zengett a Fradi-edző, Dejan Sztankovics futballfilozófiájáról. Éppen ezért győzelmet vár a Ferencvárostól a Genk elleni, csütörtöki meccsen (18.45, tv: M4 Sport), sőt arra számít, hogy az FTC megnyeri az F csoport küzdelmeit.

Tóth András, az újpesti legenda megdicsérte a Fradit. Fotó: Földi Imre

– Nagyon tetszett a Ferencváros genki játéka az előző körben – nyilatkozta Tóth András az október 26-i 0-0-s végeredményről a Ripostnak. – A Genket jól ismerem, hiszen 1981 és 1983 között magam is Belgiumban, a Lierse-ben futballoztam az 58 éves korában elhunyt Bédl János edző keze alatt.

Az újpesti legenda szerint a belgák hiú ábrándot kergetnek a csoportelsőséggel kapcsolatban. Neki erről egészen más a véleménye. 

A belgák abban bíznak, hogy a Fiorentinát és a Fradit is megelőzve első helyen mennek tovább, nekem azonban erről egészen más a véleményem. A Fradi csütörtökön 1-2 góllal nyerni fog, mert a középpályáját jól zárja le, és sikeresen dobja támadásba az életveszélyes Adama Traorét és Marquinhost. Esélyei sokkal jobbak lennének, ha a magyar futball felfedezettje, a sérült Varga Barnabás is játszhatna

– mondta a lapnak Tóth. Hozzátette, nagyon tiszteli Dejan Sztankovics munkásságát. – A „soknyelvű” Fradiból egységes gárdát kovácsol, folytatva azt a tevékenységet, melyet elődje, Máté Csaba elkezdett – összegezett Tóth András.

Kovács sokkal visszafogottabb

Egy másik újpesti sztárnak, Kovács Ervinnek is van belga kötődése: az ifi Eb-győztes középpályás 1993 és 2000 között játszott a Beerschotban. Kovács amondó, hogy mivel három ötpontos csapat küzd a biztos továbbjutást jelentő első helyért, a negyedik forduló a csoportban sorsdöntő lehet. – Budapesten a belgák hihetetlen harci készségét látjuk majd, a Genk sohasem adja fel. Ez már akkor is jellemezte, amikor én a Beerschotban játszottam – mondta a Metropolnak a korábbi 24-szeres válogatott, háromszoros magyar bajnok középpályás.

Kovács szerint a fegyelmezett csapategység a Genk erőssége. – Nincs Lionel Messijük, de egyénileg és csapatszinten is jól felkészített csapat, 90 percen keresztül brusztolni fognak – figyelmeztetett az itthon a Honvédban és Vácon is játszó labdarúgó. Kovács úgy gondolja, hogy nagyon alaposan felkészül a Genk a Ferencváros játékából, így nem lehet arra számítani, hogy az első, a 0-0-ra végződő találkozó óta visszatért Adama Traoré megbontja a belga védelem bal oldalát.

Traoré, Ferencváros, Fradi, Konferencialiga
Adama Traoré. Fotó: Origo.hu/Koncz Márton

Az Újpesten edzősködő Kovács Ervin elárulta, a Fradi valamennyi meccsét látta, és úgy véli, a hazai pálya előnye nem jelent biztos győzelmet a zöld-fehér csapatnak, még a döntetlen kiharcolása is fogas feladatnak ígérkezik.

– Nem azt állítom, hogy az egygólos hazai siker lehetetlen. Háromesélyes meccs elé nézünk, viszont a Fradi mestere, Dejan Sztankovics számíthat arra, hogy a Genk soha nem adja fel – összegezett Kovács Ervin.

A Ferencváros–Genk Konferencialiga-csoportmérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik. 

Az F csoport állása: 1. Fiorentina 3 mérkőzés/5 pont (10-4), 2. Ferencváros 3/5 (5-3), 3. Genk 3/5 (4-2), 4. Csukaricski 3/0.

Borítókép: Kovács Ervin (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.