Alkalmatlan stadionba vitték a magyarok elleni meccset a bolgárok?

A magyar labdarúgó-válogatott jövő csütörtökön, Bulgáriában már egy ponttal is bebiztosíthatja részvételét a 2024-es Európa-bajnokságon. A bolgároknál viszont teljes a káosz, a héten a helyi szövetség kérésére az UEFA módosította a meccs helyszínét, ráadásul zárt kapussá tette a találkozót. Két ügyvéd fellebbezett a döntés ellen, újabb fordulat reményében.

2023. 11. 08. 17:26
Magyarország Szerbia Puskás Aréna magyar szurkolók
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szófia helyett Plovdiv, 20.45 helyett 18.00, szurkolók helyett üres lelátók. Röviden ennyi változott hétfőn, mindössze tíz nappal a Bulgária–Magyarország labdarúgó Eb-selejtező előtt. A magyar szurkolóknak azért is különösen fájó a döntés, mert csapata éppen ezen a meccsen biztosíthatja be részvételét a 2024-es Európa-bajnokságon, a mieinknek ehhez már egyetlen pont is elég lenne Bulgária ellen, amely még nyeretlen a selejtezősorozatban.

Magyarország Szerbia Marco Rossi
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Mirkó István)

Éppen ez lehet a probléma egyik gyökere: a bolgár futballszurkolók rendkívül elégedetlenek, a helyszínváltás hátterében az állhat, hogy a helyi futballszövetség vezetőségi tagjai így akarták megelőzni, hogy hallgatniuk kelljen, ahogy a drukkerek ellenük tüntetnek.

A döntés persze nem népszerű, sem nálunk, sem Bulgáriában. Sőt, két ügyvéd, Georgi Gradev és Kiss Márton fellebbezést nyújtott be az UEFA-döntés ellen, november 13-ig döntést várnak.

Hol játszik Eb-selejtezőt a magyar válogatott?

Gradev szerint az új helyszín, a plovdivi Hriszto Botev-stadion a világítás minősége miatt nem is felel meg az európai szövetség előírásainak.

Arra azért nem kell számítani, hogy vaksötétben rendezik majd a meccset, múlt hét végén itt rendezték meg villanyfényben a plovdivi városi derbit is a Botev és a Lokomotív között.

A fellebbezés ellenére valószínűtlennek látszik, hogy az UEFA visszavonja korábbi döntését, pláne, hogy a Sportál információi szerint Gradev nem független szereplő, a szövetségi elnök, Boriszlav Mihajlov fő ellenlábasai, Dimitar Berbatov és Sztilian Petrov mögött áll, s az ügyvéd állhat az eredetileg tervezett szurkolói tiltakozás hátterében is.

Ami biztos, a magyar válogatott ellenfele borzasztó környezetben készül a november 16-i mérkőzésre.

Borítókép: A magyar szurkolók is rosszul járnak (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.