Cristiano Ronaldo új gólrekordját Lionel Messi sosem éri utol + videó

Cristiano Ronaldo óriási gólt lőtt a szaúdi élvonal 12. fordulójában, csapata, az al-Nasszr szombaton ezzel szerzett vezetést, s végül 2-0-ra legyőzte az al-Kalídzsot. Amellett, hogy a portugál sztár zseniális találatot jegyzett, kölönlegeset is. Ronaldo a 400. gólját lőtte, amióta betöltötte a harmincat, ezzel pedig olyan rekordot állított fel, amiben Lionel Messi valószínűleg nem tudja már utolérni.

2023. 11. 05. 14:37
UEFA EURO 2024 Qualifiers - Portugal vs Slovakia
epa10917844 Portugal's Cristiano Ronaldo reacts during the UEFA EURO 2024 group J qualifying soccer match between Portugal and Slovakia, in Porto, Portugal, 13 October 2023. EPA/JOSE COELHO Fotó: JOSE COELHO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan gólt lőtt ami önmagában is zseniális volt, az első félidő derekán egy csellel elfektetett maga előtt egy védőt, majd kilőtte a kapu bal oldalát. Később egy gólpasszt is kiosztott Aymeric Laporténak, így nyert 2-0-ra az al-Nasszr.

UEFA EURO 2024 Qualifier - Bosnia and Herzegovina vs Portugal
Cristiano Ronaldo feladta a leckét Lionel Messinek (Fotó: EPA/Jose Sena Goulao)

Ronaldo ebben az idényben 16 tétmeccsen 15 gólt számlál szaúdi klubja mezében, a naptári évet tekintve pedig, 2023-ban 35 meccsen 29-szer volt eredményes. Ilyen eredményességet sok nála tíz évvel fiatalabb futballista is örömmel elfogadna, Ronaldo 38 évesen sem lassít, aminek ékes példája, hogy Szaúd-Arábiából is fontos tagja maradt a portugál válogatottnak.

Cristiano Ronaldo óriási gólját látni kell!

Különleges mérföldkövet is elért Ronaldo az al-Kalídzs ellen lőtt szépségdíjas találatával, ez volt ugyanis a 400. gólja, amióta betöltötte a harmincat, írja a Sports Illustrated.

Ha hihetünk a statisztikáknak, Ronaldo ezzel a valaha volt második legeredményesebb labdarúgó harminc felett, csupán a brazilok aranylabdás csatára, Romário előzi meg a rangsorban. Érdekesség, hogy az élmezőnyben, az ötödik helyen áll ebben a mutatóban az Újpest korábbi brazil csatára, Tulio is.

Hol van

A leggólerősebb futballisták harminc felett:
1. Romário 445 gól
2. Cristiano Ronaldo 400
3. Zlatan Ibrahimovic 341
4. Josep Bican 340
5. Tulio Maravilha 296
6. Alfredo Di Stefano 264

Sokaknak feltűnhet, hogy Lionel Messi nem szerepel a rangsorban, aminek egyszerű oka van, az immáron nyolcszoros aranylabdás argentin még „csak” 256 gólt számlál, mióta harmincéves lett. Messi ugyan fiatalabb Ronaldónál, ő 36 éves, a portugál meg 38, de egyrészt egyáltalán nem, biztos, hogy a pályafutása tovább tart majd, másrészt CR7 eddig annyival eredményesebb volt nála a harmincas éveiben, hogy az előnye gyakorlatilag ledolgozhatatlan.

Borítókép: Cristiano Ronaldo harminc felett is futószalagon termeli a gólokat (Fotó: EPA/Jose Coelho)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.