Tuchel kontra Matthäus, a Bayern trénere nekiugrott a legendának + videó

Azután, hogy szerdán bombameglepetésre kiesett a labdarúgó Német Kupában, a 16 közé jutásért a 2-1-re alulmaradt a harmadosztályú Saarbrücken vendégeként, szombaton a Bundesliga 10. fordulójában nagy győzelmet aratott a Bayern München. A bajorok idegenben 4-0-ra nyertek a Borussia Dortmund otthonában. Thomas Tuchel vezetőedző pedig élt is a lehetőséggel, hogy visszavágjon az őt kritizáló médiának. Kiderült, hogy két szakértő, Lothar Matthäus és Didi Hamann különösen felbosszantotta.

2023. 11. 05. 7:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dortmundi meccs főhőse volt, akit Thomas Tuchel az említett saarbrückeni találkozón végig  kispadon tartott – ezért is megkapta a  magáét a tréner – most viszont háromszor is betalált el. A nyáron a Tottenham csapatától érkezett angol támadónak ez már a harmadik triplázása a bajnokságban, korábban a Bochum és a Darmstadt ellen is összejött neki, és tíz forduló után már tizenöt gólnál jár. S ez rekord, korábban még senki sem mutatkozott be ilyen parádés produkcióval az első tíz meccsén a Bundesligában. Kane meg is kaparintotta a meccs labdáját.

Kane, Tuchel
Tuchel most bevetette, Kane triplázott és szelfizett

Thomas Tuchel pedig a találkozó után keményen visszavágott az őt kritizáló újságíróknak és szakkommentároknak, s kiderült, hogy a Sky részéről Lothar Matthäus és Didi Hamann korábbi megjegyzései különösen felbosszantották. S minderre először a Sky kamerája, Matthäus előtt tett utalást, mielőtt faképnél hagyta a stábot.

Thomas Tuchel: A médiának száznyolcvan fokos fordulatot kell tennie

– Hogyan tudtunk ma nyerni? Úgy, hogy szakadékok vannak a csapatban és nem tudunk előre lépni? Lothar biztosan tudja rá a választ. Ha ő nem, akkor majd Didi megmondja. Nagyon elégedett vagyok a csapattal, minden tökéletesen működött. Csúcsmeccs volt, amelyen csúcsformában játszottunk, 4-0-ra nyertünk. Szóval, nem lehetünk olyan rosszak, mint amiket írnak rólunk. Azt hiszem, a médiának száznyolcvan fokos fordulatot kell tennie, ti pedig folytassátok a meccs elemzését, de már nélkülem – mondta ingerülten Thomas Tuchel, s elviharzott.

A tréner persze a sajtótájékoztatón is megkapta a kérdést, mit szól ahhoz, hogy Lothar Matthäus és Didi Hamann nem lát fejlődést a Bayernnél, amióta átvette a csapat irányítást.

– Én sem látok náluk fejlődést, ugorjunk, kérem a következő kérdést.

Lothar Matthäus a következőket mondta el a történtek után:

– Mindenkinek megvan a saját álláspontja, és én igyekszem mindenkivel tisztességesen bánni. Mindig olyan dominanciát várunk el a Bayerntől, mint amilyet ma láttunk. Ha a csapat nem teljesít jól, akkor ezt ki kell mondani, az edzőnek a csapat előtt, nekem pedig a kamera előtt.

 

Borítókép: Thomas Tuchel (Forrás: Twitter/FC Bayern Munich) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.