Harry Kane mesterhármasával a Bayern München kiütötte a Dortmundot a nagy égése után

Németországban a Dortmund–Bayern München, azaz a Der Klassiker volt a hétvége legnagyobb rangadója, de a meccs elmaradt a várakozásoktól. Pontosabban a kiélezett harcból nem lett semmi, a kupában nagyot égő Bayern már az első tíz percben elhúzott két góllal, s végül tükörsima 4-0-s győzelmet aratott. Harry Kane mesterhármast szerzett az első Dortmund elleni rangadóján a Bayern színeiben, és végre a Bundesliga góllövőlistájának az élére állt.

2023. 11. 04. 20:26
Borussia Dortmund - Bayern Munich
04 November 2023, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Soccer: Bundesliga, Borussia Dortmund - Bayern Munich, matchday 10, at Signal Iduna Park. Munich's Dayot Upamecano (l) celebrates his goal with team-mate Harry Kane to make it 0:1. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to exploit or have exploited photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. Photo: Bernd Thissen/dpa (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/Bernd Thissen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Tuchel kijelentette a Der Klassiker előtt, hogy a Bayern München győzni utazik a Dortmund otthonába, amit sokan megmosolyogtak azok után, hogy a bajor sztárcsapat szerdán óriási pofonba szaladt bele, és a harmadosztályú Saarbrücken ellen kiesett a Német Kupából. Talán épp ez volt a Dortmund veszte, a Bayern ugyanis szemmel láthatóan bizonyítani akart a rangadón.

Football: Bundesliga - day 10: Borussia Dortmund v Bayern Munich
mesterhármast szerzett az első Dortmund–Bayern München rangadóján. Fotó: AFP/Ina Fassbender

Már a 4. percben megszerezte a vezetést Tuchel csapata, Leroy Sané szögletére nagyszerűen érkezett Dayot Upamecano, és a francia védő sokkolta a fejesével a híres Sárga Falat – 0-1.

Mindössze öt perc telt el, és máris kétgólos volt a bajor előny: Leon Goretzka futtatta meg Sanét, aki egyből középre adta a labdát, ahol az üresen érkező Harry Kane nem hibázott – 0-2.

A Dortmund teljesen passzív volt, az első félidő hosszabbításában tudta az első valamirevaló helyzetét kialakítani, de az is kimaradt.

Harry Kane már a góllövőlista élére állt

A második félidő elején már többet próbálkozott a hazai együttes, gólszerzési lehetőség mégis a Bayern előtt adódott több. Jamal Musiala ziccert rontott, majd lesgólt lőtt, aztán a túloldalon Marco Reus is elhibázott egy ziccert, avagy a sérülése után bizonyító Manuel Neuer védett nagyot a Bayern kapujában.

A kegyelemdöfés a 73. percben érkezett, ezúttal Kingsley Coman előkészítése után talált a kapuba Kane – 0-3. Aztán a hosszabbítás harmadik percében önmaga harmadik, csapat negyedik gólját is belőtte.

Borussia Dortmund - Bayern Munich
Kane megállíthatatlan a Bundesligában. Fotó: AFP/Federico Gambarini

A Tottenhamtől rekordösszegért igazolt angol csatár tehát mesterhármast szerzett az első Klassikerén, összességében pedig 10 Bundesliga-meccsen már 15 gólt számlál, és ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán a stuttgarti Serhou Guirassytól.

Győzelmével a Bayern 26 ponttal a második a 28 pontos Leverkusen mögött, őket az egyaránt 21 pontos Stuttgart és a Dortmund követi a tabellán, de a svábok csak vasárnap játszanak.

és továbbra is számkivetettek

Egyetlen magyar futballista sem lépett pályára a Bundesligában. Erre a sérült Sallai Rolandnak (Freiburg) és Willi Orbánnak (Lipcse) jó oka volt, ahogy Schäfer Andrásnak is (Union Berlin), aki már megkezdte a labdás edzéseket a hosszú rehabilitációja után, de ahhoz még idő kell, hogy visszatérjen a pályára.

Szalai Attila viszont a kispadról nézte végig, ahogy a Hoffenheim hazai pályán 3-2-re kikapott a Leverkusentől. A magyar válogatott védője tehát továbbra is nehéz helyzetben van, a tíz forduló alatt már a hetedik meccsen maradt a pálya szélén, ami határozottan nem jó hír a magyar válogatott szempontjából.

Gulácsi Péter lassan hozzászokhat a cserekapus szerepéhez Lipcsében, amióta visszatért a sérüléséből, bár nyilván nehezen emészti meg a helyzetet. Németországban már azt találgatják, hogy a nyáron elhagyhatja a csapatot.

Bundesliga, 10. forduló:

SC Freiburg-Borussia Mönchengladbach 3-3 
Darmstadt 98-VfL Bochum 1-2
TSG Hoffenheim-Bayer Leverkusen 2-3 
1. FC Köln-FC Augsburg 1-1 
FSV Mainz 05-RB Leipzig 2-0 
Union Berlin-Eintracht Frankfurt 0-3
Borussia Dortmund-Bayern München 0-4

Vasárnap:
VfL Wolfsburg-Werder Bremen 15.30
FC Heidenheim-VfB Stuttgart 17.30

Borítókép: Upamecano és Kane, a Bayern München gólszerzői a Dortmund ellen (Fotó: Bernd Thissen/DPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.