A német legenda attól tart, válogatottjuk nem éli túl a csoportkört az Eb-n

Sepp Maier, a németek legendás kapusa szerint a Nationalelf teljesítményének sokat kell javulnia, ha a kieséses szakaszba szeretne jutni a jövő évi, hazai rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon. Mint ismert, a németek a mieinkkel kerültek egy csoportba.

Forrás: MTI2023. 12. 24. 17:26
null
Former German football player Sepp Maier holds his trophy as he attends the opening gala for the Hall of Fame of German Football at the German Football Museum in Dortmund on April 1, 2019. (Photo by Ina Fassbender / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sepp Maier vegyes érzésekkel várja a hazai Eb-t, szerinte ha a Julian Nagelsmann irányította válogatott olyan teljesítményt nyújt, mint a hollandok, a törökök vagy az osztrákok elleni felkészülési meccseken, akkor nem éli túl a csoportkört, amelyben a magyarok mellett a skótok és a svájciak lesznek az ellenfelei. Másrészt viszont olyan eufórikus hangulatot vár a kontinensviadalon, mint a 2006-os németországi világbajnokságon.

 

Ki álljon a németek kapujában?

Marc-André ter Stegennel összehasonlítva Sepp Maier szerint a lábtöréséből felépült, 37 éves Manuel Neuer van előrébb, ráadásul az FC Barcelona 31 esztendős hálóőre hátműtéte miatt most több hónapos kihagyásra kényszerül. A Nationalelf kapuját 2010 óta minden nagy tornán a Bayern Münchent erősítő Neuer védte, aki azonban legutóbb a tavalyi világbajnokságon öltötte magára a címeres mezt, mivel a katari esemény után síbalesetben eltörte a lábát. Októberben tért vissza a klubcsapatába, a német válogatottban pedig Ter Stegen helyettesítette.

– Ter Stegen nagyon jó kapus, de Manu közelít a régi formájához, ezért szerintem nem kérdés, hogy az Eb-n ki lesz az első számú német hálóőr – mondta Maier egy interjúban.

Az 1974-ben világbajnok játékos – aki februárban lesz 80 éves – elárulta: soha nem kételkedett Neuer visszatérésében.

– Olyan nagyszerű kapus, hogy egyszerűen csak fel kellett épülnie – mondta Maier, aki utódja október végi visszatérését az év csúcspontjaként jellemezte.

Borítókép: Sepp Maier 2019-ben (Fotó: AFP/Ina Fassbender)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.