Verstappen szerint nem a Mercedes lesz jövőre a Red Bull fő kihívója

A Formula–1-es Red Bull istálló pilótája, Max Verstappen a Talking Bull podcastben azt találgatta, a következő idényben melyik csapat állíthatja a bikákat a legnagyobb kihívás elé.

2023. 12. 24. 17:01
VERSTAPPEN, Max
Abu-Dzabi, 2023. november 26. A futamgyõztes és idei világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje a célban a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjának futamán a Yas Marina versenypályán 2023. november 26-án. A 26 éves versenyzõ sorozatban a harmadik világbajnoki címét nyerte el. Verstappen a 2023-as idény 22 futamából 19-et megnyert, ezzel rekordot állított fel, pályafutása során pedig ez volt az 54. futamgyõzelme, amellyel harmadik az örökranglistán. MTI/EPA/Ali Haider Fotó: Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2023-as idényben – egy verseny kivételével – csak a Red Bull nyújtott folyamatosan jó teljesítményt, a Mercedes, a Ferrari, az Aston Martin és a McLaren pilótái egymást váltották (Red Bull) mellett a dobogón. A háromszoros világbajnok holland pilóta arra számít, jövőre is ezen csapatok közül kerülhet ki a fő kihívójuk, habár idén egyiket sem igazán lehetett annak nevezni.

– Mi voltunk az egyetlen istálló, amely kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, a többiek erre nem voltak képesek. Hogy jövőre mi lesz, attól függ, hogy milyen munkát végeznek a csapatok a tél során. De a McLaren lenyűgöző volt, szóval szerintem nagyon erős lehet jövőre is – vélekedett a 26 éves versenyző, aki nem aggodalmaskodik túl sokat a következő idény miatt. – Minden év egy kicsit más, de ha tapasztalt vagy, az az előnyödre válik. Nekem már sok tapasztalatom van a Formula–1-ben, így tudom, hogy ha a világbajnoki címért akarsz harcolni, a legfontosabb, hogy jó autód legyen. Emellett persze elengedhetetlen, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújts. Úgyhogy erre törekszem jövőre is.

Borítókép: Max Verstappen piruettje a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat követően (Fotó: MTI/EPA/Ali Haider)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.