Csupa szaúdi játékos a BL-ben – hova tűnt Cristiano Ronaldo és a többi sztár?

Cristiano Ronaldo nélkül állt fel az al-Nasszr kedden az ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzésén, de nemcsak a portugál futballista hiányzott a dúsgazdag szaúdi csapat kezdőjéből, hanem az összes többi sztár, így többek közt Sadio Mané, Marcelo Brozovic és Aymeric Laporte sem lépett pályára. Ronaldo tavaly decemberi érkezése óta a mostani BL-meccsen fordult elő először, hogy kizárólag szaúdi játékosok szerepeltek az al-Nasszr kezdőjében.

2023. 12. 06. 14:22
UEFA EURO 2024 qualification - Portugal vs Iceland
epa10985450 Portugal's Cristiano Ronaldo waves to supporters after winning the UEFA EURO 2024 Group J qualifying soccer match between Portugal and Iceland in Lisbon, Portugal, 19 November 2023. EPA/RODRIGO ANTUNES Fotó: RODRIGO ANTUNES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az al-Nasszr tavaly december végén vált világszerte ismertté, amikor elkötelezte magát a szaúdi csapathoz. Akkor sokan megmosolyogták a portugál sztár döntését, de Ronaldo lavinát indított el, egymás után követték őt Szaúd-Arábiába a sok esetben még a csúcson lévő futballisták, akik neves európai topklubokat hagytak ott a dúsgazdag országban ajánlott mesés fizetésekért. Ennek fényében furcsa érdekességgel szolgált az al-Nasszr legutóbbi meccse, melyen a méregdrága légiósok nélkül, csupa szaúdi játékossal a kezdőjében állt fel Ronaldo klubja.

UEFA EURO 2024 qualification - Portugal vs Iceland
Cristiano Ronaldo és a légiósok helyett a szaúdi játékosok kaptak lehetőséget. Fotó: EPA/Rodrigo Antunes

Az, hogy maga Ronaldo nem lépett pályára a tádzsikisztáni Istikol elleni idegenbeli BL-meccsen, önmagában nem nagy meglepetés. Érkezése óta az al-Nasszr rengeteg meccsen szerepelt, 53 tétmérkőzése volt a csapatnak, ezek közül Ronaldo 39-en játszott, tehát amikor volt rá lehetőség, pihentették a 38 éves klasszist. Az Istikol elleni is ilyen találkozó volt az ázsiai BL csoportkörének utolsó fordulójában, hiszen az al-Nasszr már korábban bebiztosította a továbbjutását a nyolcaddöntőbe.

 

Még sokan hiányoztak

Ezúttal azonban nemcsak a gigantikus per által fenyegetett Ronaldo kapott pihenőt, hanem a klub összes légiósa kisebb-nagyobb mértékben, ugyanis egyikük sem volt ott a kezdőben. Ilyenre, hogy színtisztán szaúdi játékosokkal kezdett az al-Nasszr , először volt példa, amióta Ronaldo a csapathoz igazolt a már említett 53 tétmérkőzésen. Tádzsikisztánban így nem lépett pályára Marcelo Brozovic, David Ospina és Aymeric Laporte sem. Csereként azért beállt a brazil Talisca, a portugál Otavio és az elefántcsontparti Fofana is.

 

Mire ment így az al-Nasszr?

Az Istikol elleni meccs 1-1-es döntetlennel zárult. Októberben a két csapat első egymás elleni összecsapásán az al-Nasszr 3-1-re nyert, akkor nem volt „légióstilalom” a kezdőben, és a három gólból egyet Ronaldo, kettőt Talisca szerzett.

 

Borítókép: Cristiano Ronaldo a portugál válogatottnak továbbra is fontos tagja (Fotó: EPA/Rodrigo Antunes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.