Jürgen Klopp feláldozná játékosáért a kulcscsontját

A Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a Premier League szombati rangadóján az Arsenal ellen. Szoboszlai Dominik végigjátszotta a találkozót, ezúttal inkább a védőmunkájával hívta fel magára a figyelmet. Jürgen Klopp az eredmény miatt nem volt csalódott, viszont számonkérte a VAR-szobán az elmaradt tizenegyest, és annál is jobban fájlalta Konsztantinosz Cimikasz súlyos sérülését.

2023. 12. 24. 6:05
Liverpool Arsenal Jürgen Klopp Szoboszlai Dominik
Liverpool's German manager Jurgen Klopp (L) congratulates Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (R) at the end of the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on December 23, 2023. Liverpool and Arsenal equalised 1 - 1. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Paul Ellis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool megítélése kissé kérdéses volt az idény elején, hiszen a csapat az előző szezonban nem tudta kiharcolni a Bajnokok Ligája-indulást. A csapat az új idényre – többek között érkezésének köszönhetően – új lendületet kapott, Jürgen Klopp együttese a bajnoki címért harcol. A Liverpool vezezőedzője szerint ezt bizonyította az Arsenal elleni összecsapás is, még ha az 1-1-es döntetlen ahhoz nem is volt elég, hogy Jürgen Klopp tanítványai a Premier League élére ugorjanak.

Liverpool Arsenal Jürgen Klopp Konsztantinosz Cimikasz
Jürgen Klopp megúszta az ütközést, Cimikasznak viszont eltört a kulcscsontja (Fotó: AFP/Paul Ellis)

– Ha valaki nem volt biztos benne, hogy ott van a helyünk az élmezőnyben, annak ez az eredmény is megmutatja, hogy oda tartozunk. Szuperintenzív mérkőzés volt egy nagyon erős csapat ellen, amiből lehet önbizalmat meríteni – szögezte le Jürgen Klopp.

A Liverpool a második helyen áll a tabellán, egyetlen ponttal az Arsenal mögött.

Jürgen Klopp nem érti, mi történt a VAR-szobában

Akár alakulhatott volna fordítva is a két csapat közötti sorrend, ha nem rúgja a keresztlécre a nagy helyzetét, vagy a Liverpool megkapja a jogos tizenegyest Martin Ödegaard kezezéséért.

– Biztos vagyok benne, hogy valaki elmagyarázza nekem, miért nem volt kezezés, de nem tudom, hogyan. Elhiszem, hogy a játékvezető esetleg nem láthatta az esetet onnan, ahol helyezkedett, de hogyan láthatja ezt valaki a VAR-szobában és juthat arra a következtetésre, hogy ez megnézésre sem érdemes? – dohogott a mérkőzés után a német szakember.

Szoboszlai Dominik mestere feláldozná magát a játékosaiért

Kloppnak egy másik kellemetlen incidensben is része volt. A német edzőt felborította esés közben saját játékosa, Konsztantinosz Cimikasz. Klopp megúszta az esetet, a görög védő viszont vélhetően hónapokra kidőlt.

 

– Persze nekem sem esett jól, de igazából nem fájt semmim. Cimikasznak viszont biztosan eltört a kulcscsontja, hosszú ideig nem számíthatunk rá, ami beárnyékolja ezt a napot.

Szívesen odaadnám a saját kulcscsontomat, hogy ő azonnal ismét egészséges legyen

– mondta Klopp, akinek immár mindkét balhátvédje sérült, Andy Robertson októberben játszhatott legutóbb, talán januárban térhet vissza.

Távollétükben Joe Gomez játszhat a poszton, aki csereként beszállva a Liverpool egyik legjobbja volt az Arsenal ellen.

Szoboszlai Dominik sok labdát szerzett

Szoboszlai Dominik ezúttal végigjátszotta a rangadót, ő is a jobb liverpooli játékosok közé tartozott, igaz, tőle némileg szokatlanul inkább védekezésben volt a csapat hasznára, öt Arsenal-támadást akasztott szereléssel vagy labdaszerzéssel, ebben a mutatóban csak Gomez volt nála jobb.

A whoscored.com értékelése alapján csak a gólszerző Szalah, Gomez és a gólpasszos Alexander-Arnold nyújtott erősebb teljesítményt csapattársai közül, mint Szoboszlai.

A Liverpool idén még egy mérkőzést játszik, december 26-án a kiesőhelyen álló Burnley vendége lesz.

Borítókép: Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.