Szoboszlai csapata a nyilvánvaló kezezés ellenére nem kapott büntetőt

Az Arsenal hamar vezetést szerzett a Liverpool elleni rangadón Gabriel Magalhaes fejesével. Szoboszlai Dominik kezdett a Liverpoolban, amely csak győzelem esetén állhatott a Premier League élére. Az első félidőben Ödegaard kezezése ellenére nem kapott tizenegyest Szoboszlai csapata, később viszont Mohamed Szalah góljával egyenlített a Liverpool. A második félidőben már nem született találat, 1-1 lett a rangadó végeredménye.

2023. 12. 23. 19:01
Liverpool Arsenal Gabriel
Arsenal's Brazilian defender #06 Gabriel Magalhaes (C) heads the ball past Liverpool's Dutch striker #18 Cody Gakpo (C-L) and Arsenal's German midfielder #29 Kai Havertz (C-R) to score his team first goal during the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on December 23, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Paul Ellis Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási rangadót rendezték szombat este a Premier League-ben: a Liverpool az Arsenal együttesét fogadta az Anfield utolsó 2023-as mérkőzésén. ezúttal is a Liverpool kezdőcsapatának tagja volt a meccsen, amely előtt biztos volt, hogy a győztes a tabella élén zárja a 18. fordulót. A döntetlen az Arsenalnak lett volna kedvező, amely egy ponttal Szoboszlai csapata előtt állt a tabellán a rangadó előtt.

Liverpool Arsenal Szoboszlai Dominik Kai Havertz
Szoboszlai Dominik és Kai Havertz párharca a Liverpool és az Arsenal rangadóján (Fotó: AFP/Paul Ellis)

Szoboszlainak nem kezdődött jól a találkozó, a harmadik percben Havertz-cel birkózott, mindketten elestek, s a Liverpool magyar játékosa a csuklóját fájlalta az eset után.

A csapatokat tekintve is az Arsenal kezdett jobban, négy percen belül két pontrúgás után is fejelni tudtak a vendégek, az elsőt még védte Alisson, a második, Gabriel Magalhaes bólintása viszont már vezetést ért az Ágyúsoknak. (0-1)

A Liverpool első igazán nagy lehetősége a 14. percben Szalah előtt adódott, de ballal viszonylag éles szögből rosszul találta el a labdát, amely az oldalhálóban kötött ki.

Szoboszlai Dominikék hiába reklamáltak tizenegyest

Aztán tizenegyest reklamált a Liverpool, Martin Ödegaard kezezett a tizenhatoson belül. Még csak azt sem lehet mondani, hogy ne lett volna szándékos a norvég középpályás mozdulata, a VAR-szobából mégsem jeleztek a játékvezetőnek, hogy érdemes lenne visszanézni az esetet.

A Liverpool azonban az elmaradt büntető ellenére is egyenlíteni tudott: Mohamed Szalah nagyszerűen húzott befelé Zincsenko mellett, majd ballal a vendégek kapujába bombázott. (1-1)

Az egyenlítő gól után néhány perccel érzékeny veszteség érte a Liverpoolt: megsérült a görög Konsztantinosz Cimikasz, helyére Joe Gomez érkezett a pályára. Balhátvéd poszton bajban lesz Jürgen Klopp, Andy Robertson ugyanis már hosszú ideje sérült.

Szalah Szoboszlaitól is kapott egy jó labdát, de ebből nem tudott helyzetet kidolgozni. Az Arsenal előtt viszont nagy lehetőség adódott, de Alisson mentett a kilépő Saka elől, majd Martinelli lövése nem talált kaput, a félidőre így 1-1-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.

A második félidőt lendületesen kezdte a Liverpool, Gomez lövése nem sokkal kerülte el a kaput. Az angol védő 196. tétmeccsén szerepelt a Liverpoolban, de még sosem lőtt gólt.

Szoboszlai jól védekezett, végigjátszotta az Arsenal elleni rangadót

Szoboszlai sokkal kevesebb mérkőzésen is eljutott már négy gólig, ő is próbálkozott távoli lövéssel, de a magyar játékos is célt tévesztett.

Ennek ellenére Klopp bízott a magyar játékosban, aki hátul több fontos szerelést is bemutatott a mérkőzésen, alaposan felülmúlta eddigi 1,3-as Premier League-beli meccsenkénti átlagát. A 68. percben a hármas csere után is pályán maradt Szoboszlai: Jones, Gakpo és a megsérült Díaz hagyta el a pályát, jött Gravenberch, Núnez és Elliott.

Ödegaard hibája után Szalah adta volna vissza a gólpasszt Trent Alexander-Arnoldnak, de Szoboszlai jó barátja ziccerből a keresztlécre bombázott.

Ekkora lehetőség a folytatásban már nem akadt, az 1-1-es döntetlennek talán a friss klubvilágbajnok Manchester City örül a legjobban, amely később pótolja a klub-vb miatt a Brentford ellen elmaradt meccsét.

Premier League, 18. forduló

Liverpool–Arsenal 1-1
Tottenham–Everton 2-1
Nottingham–Bournemouth 2-3
Luton–Newcastle 1-0
Fulham–Burnley 0-2
West Ham–Manchester United 2-0
Aston Villa–Sheffield United 1-1
Crystal Palace–Brighton 1-1

Az élmezőny állása
1. Arsenal 40 pont/18 meccs
2. Liverpool 39/18
3. Aston Villa 39/18
4. Tottenham 36/18
5. Manchester City 34/17

Borítókép: Gabriel fejesével szerzett vezetést az Arsenal (Fotó: AFP/Paul Ellis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.