Már nem titok, ki Szoboszlai legjobb barátja a Liverpoolnál

Szoboszlai Dominik nagyon könnyen beilleszkedett Liverpoolban. Erről egyrészt a csapat eredményei árulkodnak, másrészt maga Szoboszlai is beszélt már arról, minden egyes eltöltött percet élvez a Vörösöknél. Immár az sem titok, ki a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának a legjobb barátja a csapaton belül. Trent Alexander-Arnold arról beszélt, nagyon sok közös vonás van bennük Szoboszlai Dominikkel.

2023. 10. 07. 22:09
Szoboszlai DOminik, Trent Alexander-Arnold, Liverpool
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Imádom minden percét annak, hogy itt lehetek, annyiszor akarok játszani, ahányszor csak tudok – mondta még szeptember 23-án a klub honlapjának adott interjúban. – Az álmom vált valóra azzal, hogy a Liverpool játékosa lettem.  Azt gondolom, sokaknak ugyanez az álma, hiszen mégiscsak ez a világ egyik legnagyszerűbb klubja. A szurkolók, a hagyomány, a legendák, a kiváló társak, akikkel együtt játszhatok – mind azt mondatja velem, megtiszteltetés, hogy itt lehetek.

Szoboszlai Dominik, Trent Alexander-Arnold, Liverpool., barátok
Szoboszlai Dominik és Trent Alxander-Arnold köszönti egymást a Liverpool meccsén (Fotó: AFP)

A dicsérő szavakon felül az interjú hangulata is arról árulkodott, Szoboszlai a szívéből beszélt, azaz nagyon gyorsan és könnyen beilleszkedett Liverpoolban. Ebben valószínűleg Jürgen Klopp érdeme a legnagyobb, hiszen ő az, aki az első perctől kezdve bízott a magyar játékosban, Szoboszlai a Premier League-ben eddig minden meccset végigjátszott. Immár az sem titok, a csapaton belül Szoboszlai kivel találta meg a leggyorsabban az összhangot. beszélt a kettejük között szövődött barátságról.

Trent Alexander-Arnold: Szoboszlai ugyanolyan laza, mint én

– Őszintén szólva nagyon hasonlít hozzám. A pályán kívül, távol a futballtól is – mondta Trent Alexander-Arnold a Sky Sportsnak Szoboszlai Dominikről, amit persze a Liverpool honlapja is közölt. – Nagyon nyugodt, laza srác, a futballon kívül is megtaláljuk a közös hullámhosszt. Amikor pedig az edzőpályán, edzésen vagy meccseken hajtunk, mindent beleadunk, nemcsak magunkból, a társakból is a legjobbat akarjuk kihozni. Azt hiszem, azért jövünk ki olyan jól egymással, mert ugyanazok az elképzeléseink és ugyanaz a mentalitásunk – folytatta a Liverpool jobbhátvédje, majd futballistaként az egekig magasztalta Szoboszlait:

– Az az érzésem vele kapcsolatban, hogy nincs szüksége bizonyos játékrendszerre vagy taktikára, ami kihozza belőle a legjobbat. Bármire képes a pályán és minden megmozdulása természetes.

 

Szoboszlai és Alexander-Arnold kedvenc időtöltése az edzőteremben

Trent Alexander-Arnold arról is beszélt, a nyáron érkezett négy új középpályás – Szoboszlai Dominik mellett Alexis Mac Allister, Wataru Endo és Ryan Gravenberch – új lendületet adott a Liverpool csapatának, jelentős mértékben hozzájárulnak az idei eredményekhez. Legközelebb Szoboszlai és Alexander-Arnold hasonló mentalitásáról az is árulkodik, gyakran az edzőteremben is emelgetnek csak úgy, a maguk szórakoztatására. Ezek a videók arról is árulkodnak, mennyire jó barátságban vannak a labdával. 

Egy korábbi alkalommal még Mohamed Szalah is belefeledkezett a labdamenetbe az erősítés helyett.

A Liverpool vasárnap a 15 órától játszik a Brighton vendégeként a Premier League 8. fordulójában.

Borítókép: Trent Alexander-Arnold tudja, hogy Szoboszlai Dominikkel együtt könnyebben megtalálják a helyes irányt (Fotó: Getty Images)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.