Kerkez Milos óriási elismerése, a Barcelona sztárjával került egy polcra

Kerkez Milos fantasztikus éven van túl, a Premier League-be szerződött a Bournemouth csapatába, a magyar labdarúgó-válogatottal kiharcolta a részvételt a jövő évi Európa-bajnokságon, most pedig a világ három legjobb balhátvédje közé sorolták a korosztályában. Kerkez a Barcelona és a Chelsea játékosaival került egy polcra.

2023. 12. 28. 17:49
English Premier League - Manchester City vs Bournemouth
epa10957796 Milos Kerkez of Bournemouth in action during the English Premier League soccer match between Manchester City and AFC Bournemouth, in Manchester, Britain, 04 November 2023. EPA/ASH ALLEN No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services' or as NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: EPA/ASH ALLEN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CIES (Sporttudományok Nemzetközi Központja) a vizsgálatában a 2003-ban vagy később született játékosokat rangsorolta, a szempont pedig az volt, hogy kik szerezték a legtöbb tapasztatot a legmagasabb szinten az elmúlt egy évben – írja az Origó . e szerint a világ harmadik legjobb U21-es balhátvédje jelenleg.

English Premier League - Manchester City vs Bournemouth
Kerkez Milos a Premier League-ben is megállja a helyét. Fotó: EPA/Ash Allen

Az értékelést a klubokban és a válogatottakban játszott meccsek alapján készítették el; kiemelt fontossággal bírt, ha egy adott játékos kezdőként lépett pályára egy-egy adott összecsapáson. Kerkez a száz megszerezhető pontból 89,3-et ért el, ennél csak Alejandro Balde (Barcelona) és Levi Colwill (Chelsea) értékelése a magasabb.

A magyar válogatott játékos 4259 perccel holtversenyben áll az élen, a találkozók 98 százalékán volt a kezdőcsapatban.

Kerkez és a Golden Boy-díj

Nem a mostani Kerkez első nagy nemzetközi elismérese idén, hiszen ott volt az U21-es Aranylabdának is tekinthető Golden Boy-díj legjobbjai között is, ott a 19. helyen végzett , míg a győztes a Real Madrid sztárja, lett. Azelőtt csak két magyar szerepelt a díj toplistáján,  2020-ban 2009-ben pedig Koman Vladimir.

Kerkez és az eurómilliók

A 20 éves Kerkez a piaci értékek alapján is a legjobbak között szerepel a posztján és a korosztályában. A Bournemouth magyar játékosát a Transfermarkt 20 millió euróra lőtte be, ezzel a negyedik legértékesebb játékos jelenleg az U21-es balhátvédek között. Csupán a PSG-ben szereplő Nuno Mendes (60 millió), a már említett Balde (50 millió) és a Tottenhamben játszó Destiny Udogie (40 millió) előzi meg.

Borítókép: Kerkez Milos belőtte magát az európai elitbe idén (Fotó: EPA/Ash Allen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.