Csúnya véget érhet Szoboszlai társának liverpooli pályafutása

Habár menetelnek Szoboszlai Dominikék, egyre súlyosabb a sérüléshelyzet a Liverpoolnál. Jürgen Klopp feje most amiatt fájhat, hogy újabb fontos játékosa dőlt ki a sorból, aki vélhetően az idényben már nem léphet pályára, sőt talán a Liverpool mezében már soha.

2023. 12. 07. 12:54
Virgil van Dijk, Joel Matip
Liverpool's German-born Cameroonian defender Joel Matip (R) and teammates react after missing a chance during the English Premier League football match between West Ham United and Liverpool at the London Stadium, in London on April 26, 2023. (Photo by Ben Stansall / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredményjelzőre nézve Jürgen Klopp általában elégedett lehet, hiszen szerdán a Sheffield otthonában és góljaival 2-0-ra győzött a Liverpool, a meccs utáni sajtótájékoztatón viszont egy fájó hírt is meg kellett osztania a hallgatóságával, miszerint Joel Matip elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. A kameruni védőt a Fulham elleni bajnokin kellett lecserélni, és a német menedzser ezek után azonnal úgy nyilatkozott, sok jóra nem számíthatnak. A félelmeik pedig beigazolódtak, a sérülés jellegét tekintve Matip vélhetően már nem lép pályára az idényben, ez pedig egyben a 2016-tól tartó liverpooli pályafutása végét is jelentheti, ugyanis a 32 éves játékos szerződése jövő nyáron jár le, várhatóan más klubnál folytatja.

Toulouse FC v Liverpool FC: Group E - UEFA Europa League 2023/24 Matip
Könnyen lehet, hogy Matipot már nem láthatjuk a Liverpool mezében Fotó: AFP/NURPHOTO/Ibrahim Ezzat

Matip így a sérültek eddig sem rövid sorához csatlakozott. Jelenleg Andy Robertson, valamint Diogo Jota sem bevethető, Stefan Bajcetic és Thiago Alcantara pedig még egyáltalán nem játszott az idényben. Szerdán ráadásul Alexis Mac Allister is idő előtt, bicegve távozott a pályáról. Klopp az argentin világbajnokkal kapcsolatban optimista, reményei szerint csak rövid időre esett ki.

A Liverpool legközelebb szombaton (13.30, tv: Spíler 1), a Crystal Palace-szal csap össze.

Borítókép: A Liverpoolnál mindenki foghatja a fejét, Joel Matip (jobbra) játékára vélhetően már nem számíthatnak (Fotó: AFP/Ben Stansall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.