Így értékelt Szoboszlai Dominik, miután újra gólt lőtt a Liverpool mezében

Szoboszlai Dominik a neki gólpasszt adó Darwin Nunezt méltatta a Sheffield United elleni győzelem után. A magyar középpályás másodszor volt eredményes a Premier League-ben, a Liverpool mezében pedig összességében harmadszor. Szoboszlai szerda este a hosszabbításban lőtt gólt a 2-0-ra megnyert angol bajnokin.

2023. 12. 07. 9:32
UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC
epa10875023 Liverpool's Dominik Szoboszlai in action during the UEFA Europa League Group E soccer match between LASK Linz and Liverpool FC in Linz, Austria, 21 September 2023. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: ANNA SZILAGYI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elsőre elakadt a labdája, de jól reagált és passzolt a másik oldalra. Üresen érkeztem és reméltem, hogy érkezik a labda is. És igen, jött egy remek átadás – így emlékezett vissza a Sheffield elleni góljára akinek a nyilatkozatát a Mandiner szemlézte a Liverpool TV alapján.

UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC
Jürgen Klopp elégedett lehet Szoboszlai Dominik teljesítményével a Liverpool mezében. Fotó: EPA/Anna Szilagyi

A 23 éves középpályás tehát a neki a 95. percben gólpasszt adó Darwin Nunez érdemeit emelte ki, aki harcosan visszaszerezte a labdát, utána hozta helyzetbe Szoboszlait. A Liverpool a magyar játékos találatával zárta le a meccset, 2-0-ra győzött, és továbbra is tapad az éllovas Arsenalra, amely mögött két pont a hátránya a második helyen a Premier League-ben.

– Ez egy kemény csata volt. Harcoltunk, igyekeztünk a legjobbunkat nyújtani, a lényeg, hogy megszereztük a három pontot – tette hozzá nagy mosollyal az arcán Szoboszlai a siker után.

Szoboszlai Dominik mérföldkőhöz érkezett

Kisebb mérföldkőhöz érkezett a Sheffield elleni meccsen Szoboszlai Dominik, hiszen a huszadik tétmérkőzésen lépett pályára a Liverpool mezében. A harmadik gólját szerezte, a Premier League-ben pedig 15/2 a mutatója, de mindennél többet számít, hogy Jürgen Klopp vezetőedző az összes eddigi bajnokin a kezdőcsapatban számolt vele.

Szoboszlai Sheffield elleni gólja 10:20-tól az összefoglalóban:

Szoboszlai a kezdeti nagy lendület után az utóbbi időben már kritikákat is kapott Angliában, de a Sheffield ellen teljesítménye újra elismerést váltott ki, azt írták, hogy a gólja mellett a piszkos munkát is elvégezte. Egyébként a mezőny egyik legjobbja volt.

Klopp továbbra is elégedett lehet vele, nem úgy a tévés riporterekkel, akik közül az egyiket tudatlansággal vádolta élő adásban a Sheffield elleni meccs után.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a huszadik meccsén a harmadik gólját szerezte a Liverpoolban (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.