A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Szoboszlai jött, látott és gólt lőtt – győzött a Liverpool + videó

Nehezen indult be a gépezet, de végül győzni tudott a Liverpool a sereghajtó Sheffield otthonában a Premier League 15. fordulójának szerdai játéknapján. A csapatkapitány Virgil van Dijk első félidőben szerzett gólja után a hosszabbításban Szoboszlai Dominik állította be a 2-0-s végeredményt.

2023. 12. 06. 22:37
Virgil van Dijk, Szoboszlai Dominik
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (C) celebrates scoring the team's second goal with Liverpool's Dutch defender #04 Virgil van Dijk (L) as Sheffield United's English goalkeeper #18 Wes Foderingham looks on during the English Premier League football match between Sheffield United and Liverpool at Bramall Lane in Sheffield, northern England on December 6, 2023. (Photo by Darren Staples / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sheffield klubvezetésénél tizennégy forduló után telt be a pohár, az ennyi idő alatt gyűjtött öt pont még egy újonctól is édeskevés, így Szoboszlai Dominikék vendégjátéka előtt egy nappal szerződést bontottak Paul Heckingbottommal, az új menedzser pedig Chris Wilder lett.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai lába nem remegett meg a fontos pillanatban Fotó: AFP/Darren Staples

Ilyen előzményekkel vágott tehát neki a Sheffield a Vörösök elleni mérkőzésnek. A találkozó első harmadában nem lehetett panasz a hazaiak játékára, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool hatalmas mezőnyfölényben volt, de a Sheffield kompakt védelmét nem tudta feltörni. A temérdek szöglet is hiábavaló volt – egészen a 37. percig, amikor Trent Alexander-Arnold sarokrúgása után a csapatkapitány Virgil van Dijk megszerezte a vezetést a vendégeknek. Két percen belül a holland óriás közel járt a duplázáshoz: ismét Alexander-Arnold végezte el a szögletet, de Van Dijk második próbálkozása a kapu felett szállt el.

Szoboszlait ezúttal nem cserélte le Klopp 

A második félidő elején Mohamed Szalah járt közel ahhoz, hogy betaláljon, de Wesley Foderingham remek védéssel rukkolt elő, később pedig Darwin Núnez szokásához híven elpuskázott egy nagy helyzetet. Az uruguayi támadónak a gól ezúttal sem akart összejönni, az előkészítésben viszont jeleskedett: egy agresszív labdaszerzést követően Núnez tűpontosan a középen egyedül érkező Szoboszlai Dominikhez passzolt, a magyar játékos pedig egy remek labdaátvétel után a kapuba emelt, második PL-gólját szerezve.

A Liverpool 2-0-s győzelmének köszönhetően továbbra is tapad a listavezetőre, két ponttal marad az Arsenaltól.

Jürgen Klopp gárdájához hasonlóan a Bournemouth is 2-0-ra győzött idegenben – a Crystal Palace nagy bánatára. Kerkez Milos végig a pályán volt, ahogy a másik meccsen Szoboszlai Dominik is, aki október vége óta először játszott végig egy mérkőzést a Liverpoolban. Mint kiderült, megérte a pályán tartani...

Premier League, 15. forduló:
Sheffield United–Liverpool 0-2 (0-1), gólszerzők: Van Dijk (37.), Szoboszlai (90+5.)
Wolverhampton Wanderers–Burnley 1-0 (1-0)
Luton Town–Arsenal 3-4 (1-2)
Brighton–Brentford 2-1 (1-1)
Crystal Palace–Bournemouth 0-2 (0-1)
Fulham–Nottingham Forest 5-0 (2-0)
Aston Villa–Manchester City 1-0 (0-0)
Manchester United–Chelsea 2-1 (1-1)

csütörtök:
Everton–Newcastle United 20.30 (tv: Spíler 1)
Tottenham Hotspur–West Ham United 21.15 (tv: Match 4)

Borítókép: A két gólszerző, Virgil van Dijk (balra) és Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP/DARREN STAPLES)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.