A nyáron gyakorlatilag visszavonul a Győri ETO világklasszis kézilabdázója + videó

Bejelentette Stine Oftedal, hogy a nyáron szünetet tart a pályafutásában, de azt ő is hangsúlyozza, hogy ezzel lényegében visszavonul, csak nyitva akar hagyni egy kiskaput, ha meggondolná magát. A norvég klasszis az idény végéig még küzd a Győri ETO sikeréért, aztán karrierje egyetlen nagy hiányzó címével, az olimpiai aranyérem megszerzésével búcsúzna a kézilabdától.

2024. 01. 24. 8:56
OFTEDAL, Stine
Gyõr, 2023. október 21. A gyõri Stine Bredal Oftedal a nõi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában játszott Gyõri Audi ETO KC és a dán Odense HB mérkõzésén a gyõri Audi Arénában 2023. október 21-én. A Gyõr 32-29-re nyert. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szünetet tartok. Nagyon valószínű, hogy ezzel vége is a karrieremnek. De kicsit azért szeretném még nyitva tartani ezt az ajtót – jelentette be a Sport TV-nek adott exkluzív interjúban Stine Oftedal, a Győri ETO világklasszis irányítója. – Sok játékost láttam, aki visszavonult, de annyira hiányzott neki a játék, hogy talált egy másik megoldást, hogy folytathassa. De egyelőre az tűnik a leghelyesebbnek, ha végleg befejezem. Itt, ebben a klubban és profiként is.

OFTEDAL, Stine
Stine Oftedal már nem sokáig játszik a Győr mezében. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A jelenleg zajló szezon hátralévő részében természetesen még láthatjuk Oftedalt győri mezben, ígérete szerint mindent megtesz azért, hogy a klub minél jobban szerepeljen, és öt év után ismét Bajnokok Ligáját nyerjen. Ez Oftedal számára a harmadik, a klub számára pedig a hatodik BL-sikert jelentené.

Emellett Oftedal a nyáron még Párizsban a válogatottban vállal szerepet, hiszen három világbajnoki és négy Európa-bajnoki címe van ugyan, de olimpián még nem sikerült aranyérmet szereznie, igaz, két bronzérmet már akasztottak a nyakába.

A Győr felkészült Oftedal távozására

Oftedal 2017-ben igazolt Győrbe, azóta kétszer (2018-ban és 2019-ben) nyert Bajnokok Ligáját az ETO színeiben, emellett négyszer magyar bajnok és háromszor kupagyőztes lett.

A Győr már készült Oftedal távozására, novemberben jelentette be a dán Kristina Jörgensen leigazolását a nyártól, aki Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes irányító.

Borítókép: Stine Oftedal búcsúzik Győrtől és a kézlabdától is a nyáron (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.