Ezt látni kell: az ország minden tizedik lakosa az Eb-n szurkolt + videó

Sportcsoda feröeri előadásban: a miniország hazafias szurkolói mellett a játékosok is kitettek magukért a Németországban zajló férfikézilabda Európa-bajnokságon. Feröer szigetek válogatottja döntetlent játszott a végső győzelemre is esélyesnek tartott Norvégiával szombat este, a lelátón pedig 5000 feröeri szurkoló tombolt, azaz az ország lakosságának a tíz százaléka Berlinben volt.

2024. 01. 14. 11:18
EHF Men's  EURO 2024 - Slovenia vs. Faroe Islands
epa11069953 Faroe Islands’s fans cheer during the Men's EHF EURO 2024 Handball preliminary round – group D match between Slovenia and Faroe Islands in Berlin, Germany, 11 January 2024. EPA/CLEMENS BILAN Fotó: CLEMENS BILAN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Senki se mondja tehát, hogy az élsportból kiveszőben van a romantika. Csodás dolog, amit a feröreiek művelnek. A világ legnagyobb sportcsodája. Mint ahogyan a norvégok ellen elért döntetlen is az” – állapítja meg az Origó helyszíni tudósítása Feröer szigetek szenzációjáról. Mert ami szombat este történt, kétségkívül az volt: a szurkolás és az eredmény is.

EHF Men's  EURO 2024 - Slovenia vs. Faroe Islands
Feröer szigetek hatalmas bravúrt ért el az Eb-n. Fotó: EPA/Clemens Bilan

Utóbbiról elég csak annyit, hogy Feröer szigetek válogatottja 26-26-os döntetlent harcolt ki az Eb egyik esélyesének tartott Norvégia ellen a csoportkör második fordulójában. Az első körben a feröeriek kikaptak Lengyelországtól, a norvégok pedig legyőzték Szlovéniát. A papírformát a szombati iksz borította a D csoportban.

A feröeri bravúrpontnál is nagyobb szenzáció volt az, amit a szurkolók műveltek. Ötezer feröeri volt a lelátókon, tehát az 53 ezer lakosú ország tíz százaléka, vagy ha úgy tetszik, minden tizedik polgára Berlinben szurkolt. Azt pedig látni kell!

Videók a feröeri csodáról:

A magyar válogatott ma este (20.30) Szerbia ellen folytatja szereplését az Eb-n.

Borítókép: Feröer szigetek szurkolói kitettek magukért a kézilabda Eb-n (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.