Guardiola legendának nevezte hősét, a City már a Liverpool nyakában liheg

Nagyszerű gólokat hozott a Newcastle United–Manchester City rangadó a Premier League 21. fordulójában szombaton, Bernardo Silva például látványos sarkazással talált be. A 3-2-re nyerő City győztes gólját a mindössze 20 éves Oscar Bobb a hosszabbításban szerezte, Pep Guardiola azonban elsősorban Kevin De Bruyne teljesítményét dicsérte a meccs után. Drámai sikerével a City már csak két pontra van a Liverpool mögött.

2024. 01. 14. 8:15
English Premier League - Newcastle United vs Manchester City
epa11074497 Manchester City manager Pep Guardiola (R) and Kevin de Bruyne (L) of Manchester City celebrate after winning the English Premier League match between Newcastle United and Manchester City in Newcastle, Britain, 13 January 2024. EPA/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ő egy legenda. A szurkolóink imádják, és remélhetőleg a szezon utolsó hónapjaiban segíteni tud nekünk, hogy ott legyünk, ahol lennünk kell – utalt a bajnoki címre Pep Guardiola, miközben jelentőségét hangsúlyozta ki. – Nélküle is hasonlóan játszunk, de ahhoz, hogy megnyerjük a meccseket, szükség van az olyan klasszisokra, mint Kevin vagy

English Premier League - Newcastle United vs Manchester City
Kevin De Bruyne játékát nagyra értékeli Pep Guardiola. Fotó: EPA/Adam Vaughan

Mint ismert, De Bruyne augusztusban sérült meg, így gyakorlatilag a teljes őszi szezont ki kellett hagynia, ami meg is látszott a címvédő Manchester City eredményességén. A belga karmester múlt héten az FA-kupában 149 nap után tért vissza a pályára, most pedig a 74. percben csereként beállva ő szerezte a City egyenlítő gólját a Newcastle ellen, majd ő adta a gólpasszt Bobbnak a 3-2-es sikert jelentő találat előtt a hosszabbításban.

– Már nagyon hiányzott ez az érzés – fogalmazott De Bruyne. – Élveztem a játékot, ez a meccs leginkább az akaraterőről szólt, mintsem bármi másról. Őrületes volt. Jelenleg nem bírok kilencven percet a pályán tölteni. Csak fél óra megy egyelőre. Érzem a tüdőmben, főleg ebben a hidegben.

Győzelme után a City a második helyen áll a Premier League-ben, azonos meccsszámnál mindössze két ponttal az éllovas Liverpool mögött. csapata legközelebb jövő hétvégén lép pályára együttese ellen, a Bournemouth otthonában.

Premier League, 21. forduló, szombati eredmények:

Chelsea–Fulham 1-0 (1-0)
Newcastle United–Manchester City 2-3 (2-1)

Borítókép: Kevin De Bruyne és Pep Guardiola ünneplik a Newcastle elleni sikert (Fotó: EPA/Adam Vaughan)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.