Izgalmas lett a vége, de továbbra is veretlen a Győr a BL-ben

A Győri Audi ETO KC veretlenül érkezett a női Bajnokok Ligája 10. fordulójában Odensébe, és veretlenül is távozott. A dánok csak a mérkőzés elején vezettek, utána a magyar csapat komoly előnyt dolgozott ki, és magabiztosan, jól kézilabdázott. A szívós házigazda az utolsó percben még szorossá tudta tenni az eredményt, de a Győr nyert 31-30-ra, és nagyon közel áll ahhoz, hogy már papíron is csoportelső legyen.

2024. 01. 13. 20:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a Győri Audi ETO KC veretlen a kézilabda Bajnokok Ligája mezőnyében, nemcsak a nőket, hanem a férfiakat tekintve is. A 10. fordulóban a csoportban közvetlenül mögötte álló Odense vendége volt a magyar csapat, és a házigazdák az elején 3-1-re mentek el. Ezután viszont már az ETO irányított, fordított, majd fokozatosan elhúzott az ellenfelétől. Az első félidő hajrája előtt már 15-9-re is vezetett, ám akkor a dánok összeszedték magukat, és feljöttek 15-13-ra. A folytatásban a győriek egy 4-0-s rohanással újra tekintélyesebbé tették a különbséget, magabiztosan és jól kézilabdáztak. 

Fotó: EHF

A dánok akaratossága és elképesztő szívóssága azonban arra elég volt, hogy az utolsó három percre kettőre, majd az utolsó másodpercekre egyre felzárkózzanak, de tovább nem jutottak, ami a meccs összképét tekintve aligha lett volna reális, 31-30 lett a vége. A csoportelsőség felé óriási lépést tevő Győr tehát a tizedik körben is győztesen hagyta el a pályát, így tovább írja egyedülálló sorozatát az elitligában, és hat pont az előnye a tabella élén négy fordulóval a csoportkör vége előtt. 

Borítókép: Egy győri gól a 31 közül (Fotó: EHF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.