Novak Djokovics megsérült két héttel az Australian Open előtt

Novak Djokovics nem veszíteni jár Ausztráliában, mostanáig a legutóbb 2018-ban kapott ki a kontinensnyi ország területén. A Perth-ben zajló United Cup nevű versenyen megszakadt ez a 43 meccses veretlenségi sorozat, Alex de Minaurtól szenvedett vereséget, ám ennél is aggasztóbb hír a szurkolói számára, hogy a jobb csuklója és karja sérült a január 15-én kezdődő Australian Open előtt, amelyen tizenegyedszer is szeretné megnyerni a trófeát.

2024. 01. 03. 13:29
TENNIS-AUS-ATP-WTA-UNITED Serbia's Novak Djokovic reacts during his men's singles match against Australia's Alex de Minaur at the United Cup tennis tournament in Perth on January 3, 2024. (Photo by COLIN MURTY / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE -- Fotó: COLIN MURTY Forrás: Europress/AFP/Colin Murty
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics szemlátomást ideges volt. Perthben szerepel, a United Cup elnevezésű vegyes csapatversenyen, az ausztrál Alex de Minaur ellen játszott, de ez neki nem okozott örömöt. Az első játszmában, majd közvetlenül azt követően is ápolni kellett, a jobb csuklóját és a karját fájlalta. Nem is tudta az igazi tudását nyújtani, ez azonban semmit sem von le a 24 éves ausztrál érdemeiből, aki nagyon jól teniszezve 6:4, 6:4, 6:4-re nyert alig több mint másfél óra alatt.

Djokovics legyőzője, Alex de Minaur okkal volt boldog (Fotó: Europress/AFP/Colin Murty)

Ez az első alkalom, hogy de Alex de Minaur legyőzte Djokovicsot, és Lleyton Hewitt, valamint Nick Kyrgios mellett ő harmadik ausztrál, aki nyerni tudott a szerb szupersztár, jelenlegi világelső ellen. Ez az eredmény ráadásul véget vetett Novak Djokovics őrületes, 43 meccses győzelmi sorozatának Ausztráliában, a szerb ezelőtt a 2018-as Australian Open negyeddöntőjében szenvedett vereséget a legutóbb a kontinensnyi országban.

 

Alex de Minaur a 12. a világranglistán, kimondott célja 2024-ben stabil helyet kiharcolni magának a TOP 10-ben. Novak Djokovics pedig szeretné megvédeni a címét az év első Grand Slam-versenyén, a január 15-én kezdődő Australian Openen, és nyilván ezért aggódik a sérülése miatt. Eddig kereken tízszer emelhette a magasba a trófeát, többször, mint bárki más a világon, ám a szerb nagyon szeretné ezt megtenni tizenegyedszer is. Bár a keze valóban ad okot aggodalomra, a mentális ereje már többször is átsegítette hasonló helyzeten: 2021-ben a torna közben szenvedett izomszakadást a hasfalában, tavaly úgy játszott, hogy a bal combjában három centis izomszakadás akadályozta, és ennek ellenére mindkétszer megnyerte a versenyt.

Borítókép: Novak Djokovics a sérülése miatt nem hozta az igazi formáját (Fotó: Europress/AFP/Colin Murty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.