Szinte biztosan lemarad az Eb-ről a legpechesebb magyar futballista

Pénteken a Fehérvár FC bejelentette, hogy újabb műtéten esett át Kalmár Zsolt. A középpályás felépülése hónapokat vesz igénybe, azaz szinte biztos, hogy nem lehet tagja Marco Rossi Európa-bajnokságra utazó keretének. Hacsak nem történik csoda, Kalmár Zsolt joggal pályázik a legpechesebb magyar futballista címre, ugyanis a középpályás a legutóbbi, 2021-ben megrendezett Eb-ről is sérülés miatt maradt le.

2024. 01. 26. 18:34
magyar válogatott Kalmár Zsolt
Fotó: X/UEFA EURO 2024
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalmár Zsolt decemberben már átesett egy műtéten, azonban klubja, a Fehérvár FC pénteki tájékoztatása szerint a magyar válogatott középpályásnak újabb operációra volt szüksége. A Nemzeti Sport információi szerint Kalmár Zsolt térdéből gyakorlatilag hiányzott a porc, emiatt volt szükség az újabb beavatkozásra.

Kalmár Zsolt Willi Orbán Szalai Attila
magyar válogatott
Kalmár Zsolt a magyar válogatott csehek elleni, tavalyi felkészülési mérkőzésén (Fotó: Mirkó István)

A hivatalos klubközleményben a Fehérvár csapatorvosa további hónapokról beszél, amelyekre szüksége lesz Kalmárnak a felépüléshez, a sportnapilap pedig úgy tudja, hogy fél évről van szó, azaz biztosan ugrott Kalmár számára a nyári Európa-bajnokság.

Tegyük hozzá: ha Kalmár felépülése ennél gyorsabban is halad, akkor is nagyon nehéz dolga lesz, hogy olyan formába lendüljön, amellyel meggyőzi Marco Rossi szövetségi kapitányt arról, hogy nevezze a huszonhárom fős Eb-keretbe.

Kalmár decemberi műtétje egy másik, lágyéktáji sérülés miatt volt szükséges, még abból is lábadozik a középpályás.

Kalmár 2021-ben is súlyos sérülés miatt maradt le az Európa-bajnokságról, akkor egyértelműen alapember lett volna a nemzeti csapatban. Miután az akkori térdsérüléséből felépült, visszaverekedte magát a válogatott keretébe, ezúttal már kiegészítő szerepkörbe. Ezzel együtt Kalmárnak jó esélye lett volna, hogy tagja legyen az Eb-keretnek, és kárpótolja magát a 2021-es tornáért, most azonban úgy tűnik, inkább a legpechesebb magyar futballista titulusra pályázhat.

Borítókép: Tavaly Bulgáriában Kalmár Zsolt még a pályán ünnepelhette a kijutást (Forrás: X/UEFA EURO 2024)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.