Szoboszlai Dominikék nagy riválisának az edzője teljesen kiakadt

A szezon legrosszabb teljesítményéről és arról beszélt Mikel Arteta, hogy muszáj tükörbe nézniük. Így reagált Szoboszlai Dominik együttesének az egyik legnagyobb bajnoki riválisának számító Arsenal edzője arra, hogy csapata vasárnap kikapott a Premier League hátsó feléhez tartozó Fulhamtől. Szoboszlaiék ezzel maradtak az élen, és ma tovább növelhetik az előnyüket.

2024. 01. 01. 8:12
Mikel Arteta Arsenal
Arsenal's Spanish manager Mikel Arteta (L) and Luton Town's Welsh manager Rob Edwards react during the English Premier League football match between Luton Town and Arsenal at Kenilworth Road in Luton, north of London on December 5, 2023. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fájdalmas és szomorú nap számunkra, hiszen megvolt az esélyünk, hogy az élen álljunk húsz meccs után – keserget Mikel Arteta, miután csapata nem élt ezzel a lehetőséggel, és kikapott 2-1-re a Fulhamtől , amivel alaposan elrontotta az év végét, mivel az előző körben a West Ham United ellen is vereséget szenvedett. Ezzel eldőlt, hogy Liverpoolja biztosan az Arsenal előtt marad a Premier League-ben az újév első fordulója után is.

English Premier League - Bournemouth vs Arsenal
Mikel Arteta most nem tapsolta meg az Arsenal játékosait, Szoboszlai csapata nagy esélyt kapott. Fotó: EPA/Vince Mignott

– Három nappal ezelőtt elveszettünk egy meccset, amelyen győzelmet érdemeltünk volna – utalt a West Ham elleni fiaskóra Arteta. – A Fulham elleni egészen más történet volt, nem voltunk elég jók. Ami ezen a meccsen történt, nem fordulhat elő újra, mert ha így lesz, semmi esélyünk nem lesz arra, hogy ott legyünk, ahol lenni akarunk. Gyönyörűen fejezhettük volna be az évet, ehelyett most a tükörbe kell néznünk, mert a szezon eddigi legrosszabb teljesítményét nyújtottuk.

Az Arsenal nem erősít, Szoboszlai csapata nagy esélyt kapott

Tekintettel arra, hogy az új évvel megkezdődik a téli átigazolási szezon, az Arsenal edzőjét arról is faggatták, hogy tervez-e erősítéseket a bajnoki cím érdekében, de Arteta elutasította ezt a lehetőséget, azt állította, hogy ugyanazokkal a játékosokkal folytatják az idényt.

Két veresége után a korábbi éllovas Arsenal már csak a negyedik helyen áll a Premier League-ben, hátránya jelenleg két pont az első helyezett Liverpool és a második Aston Villa mögött, míg a harmadik Manchester City jobb gólkülönbséggel előzi meg. Ugyanakkor a Liverpool és a City eggyel kevesebb meccset játszott, Szoboszlai Dominikék a 20. fordulóban ma este (21.00) a Newcastle United ellen növelhetik az előnyüket az élen.

Borítókép: Mikel Arteta ezúttal nem örülhetett, bosszús volt az Arsenal évzárása miatt (Fotó: AFP/Justin Tallis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.