Újabb magyar kvóta zsebben a párizsi olimpiára

Biztossá vált, hogy a tekvandós Salim Omar Gergely indulhat a párizsi olimpián – számolt be róla kedden a hazai szövetség.

Forrás: MTI2024. 01. 02. 18:56
SALIM Omar Gergely
Tokió, 2021. július 24. A magyar Salim Omar, miután kikapott a dél-koreai Dzsang Dzsuntõl a férfi tekvondósok 58 kilogrammos kategóriájának bronzmérkõzésén a világméretû koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A wtftaekwondo.hu híre szerint az 58 kilogrammban szereplő a világranglista év végi zárását követően szerzett kvótát, miután a rangsorban súlycsoportja hetedik helyén áll. A szabályok szerint a legjobb hat tekvandós szerez ötkarikás indulási jogot, de egy ország csak egy versenyzőt indíthat, Salim Omar előtt pedig két spanyol és két dél-koreai sportoló is van a listán, így a magyar tekvandós kvótát szerzett.

A húszéves Salim Omar az előző, tokiói olimpiára selejtezőn szerzett indulási jogot és a 2021-ben rendezett játékokon ötödik lett.

A magyar tekvandósok közül ketten kevéssel maradtak le a kvóta megszerzéséről, a világbajnok és Európa Játékok-ezüstérmes Márton Luana az 57 kilogrammosok között a hetedik, Józsa Levente pedig 68 kilóban nyolcadik a világranglistán. Ők a március elején sorra kerülő szófiai kvalifikációs tornán szerezhetik meg a párizsi indulási jogot – írta a magyar szövetség.

Borítókép: A magyar Salim Omar Gergely, miután kikapott a dél-koreai Dzsang Dzsuntől a férfi tekvandósok 58 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén a világméretű koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.