Végigverte Európát a magyar csapat, a városvezetésnek ez sem elég

Sántha Gergely, a DVTK elnöke értékelte a klub honlapján a 2023-as évet. A sportvezető kiemelte a labdarúgók telt házas meccseit és a női kosárlabdacsapat Euroliga-menetelését, valamint azt is, hogy rengetegen szoktak a helyszínen a DVTK-nak szurkolni.

Forrás: DVTK2024. 01. 27. 9:34
DVTK Schio kosárlabda
Fotó: Polyák Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó 2023-as évet zárt a DVTK, a klub elnöke, Sántha Gergely azonban azt is kiemelte értékelőjében, hogy kihívásokkal teli volt a tavalyi esztendő. A miskolci klub sikerei közül Sántha Gergely az élre vette a labdarúgók és a női kosarasok szereplését.

Sántha Gergely DVTK
Sántha Gergely büszke arra, hogy sok szurkoló látogatja a DVTK mérkőzéseit (Fotó: Magyar Nemzet)

– A legfontosabb a labdarúgócsapat visszajutása az első osztályba, amit bajnokként és rekordpontszámmal értünk el. Ismét volt két hazai, telt házas mérkőzésünk: a másodosztályú bajnokavató és az őszi, Ferencváros elleni rangadó. Ez nagyon jó érzéssel töltött el és mutatja a klub erejét és népszerűségét. Az elmúlt fél évben bebizonyítottuk, hogy a DVTK a magyar futball fellegvára, és a célunk, hogy ezt a fellegvárat tovább építsük – fogalmazott Sántha Gergely.

A klubvezető kiemelte, hogy az őszi hazai átlagnézőszámuk 7000 fölött volt a labdarúgó NB I-ben, míg női kosárlabdában és jégkorongban jellemzően a DVTK mérkőzéseit látogatja a legtöbb szurkoló.

Parádézik a DVTK Európában

A klub női kosárlabdacsapata a bizalmat a nemzetközi porondon is meghálálja.

– A csapat a szó szoros értelmében végigverte Európát, szinte az összes komolyabb ország bajnok vagy kupagyőztes csapatát sikerült két vállra fektetni. A 2024-es év első heteit is számítva az a  történelmi siker, hogy az Euroliga rájátszásába, Európa legjobb nyolc csapata közé jutott a DVTK, mindenképpen kiemelendő. Főleg, hogy egy olyan győztes mérkőzéssel lett meg a siker, amelynek lefújását követően a DVTK és a vendég Sepsi csapata és szurkolótábora együtt énekelte el a magyar és a székely himnuszt. Kosárlabdázóink már túlteljesítették a célokat az Euroligában, továbbjutottak a csoportból, innentől, ahogy a DVTK szurkolói is szoktak fogalmazni, „minden meccs ajándék” – mondta Sántha Gergely, aki az értékelőben új szponzori megállapodásról is beszélt.

A klubvezető ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a városnak és az északkelet-magyarországi régiónak sokat adó DVTK-t nem mindenki tartja támogatásra méltónak.

– Fájó pont, hogy bár mi vagyunk a legjelentősebb sportműhely Miskolc városában, sok embert foglalkoztatunk, sok embernek szerzünk örömet, nagymértékben hozzájárulunk a városi sport-infrastruktúra fenntartásához és további fejlesztéséhez, a miskolci városvezetés többszöri megkeresésünk ellenére sem tartja munkánkat érdemesnek arra, hogy érdemben támogasson bennünket. Lehet, hogy ez a mi hibánk. Próbálunk majd javulni abban a tekintetben, hogy ne csak egy Európát végigverő kosárlabdacsapatunk, olimpiai esélyes sportolóink vagy több telt házas mérkőzést összehozni képes első osztályú labdarúgócsapatunk és több ezer sportolónk legyen, és akkor remélhetőleg ők is mellénk állnak – üzent a klubvezető, akinek teljes értékelője a DVTK honlapján olvasható.

Borítókép: A DVTK női kosárlabdacsapata a kontinens legjobbjai közé tartozik (Fotó: Polyák Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.