A Fradi vezetőedzője elmondta, mi a csapat fő célja a kupakiesést követően

A budapesti visszavágón is 1-0-ra nyert a Ferencváros ellen, így 2-0-s összesítéssel jutott tovább az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe az Olimpiakosz Pireusz. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a magyar bajnokcsapat vezetőedzője, Dejan Sztankovics köszönetet mondott a szurkolóknak.

2024. 02. 23. 4:45
STANKOVIC, Dejan
Budapest, 2024. február 22. Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkõzésen a Groupama Arénában 2024. február 22-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szívből köszönöm a szurkolók támogatását, és nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk lángra lobbantani azt a tüzet, amit ők csiholtak. Ígérjük, hogy jóvá fogjuk tenni ezt az estét! – idézte az Origó a trénert, aki rögvest kijelölte az irányt. – Ez az európai kaland véget ért, sokat tanultunk belőle, mostantól viszont a bajnokság, a bajnoki cím megszerzése lesz a fő célunk. Most egy kicsit szomorkodunk, elemezzük a történteket, de vár ránk még 13 meccs, melyek mindegyikén tanulhatunk, hogy jövőre még jobbak legyünk. De nem tagadjuk meg az eddigi eredményeket, mert fontos meccseket játszottunk, sokat tanultunk, ebből kell a jövőben profitálnunk.

Dejan Sztankovics Ferencváros Olimpiakosz Európa-konferencialiga
Dejan Sztankovics. Fotó: Ladoczki Balazs

Az Olimpiakosz Pireusz elleni két meccset összehasonlítva Sztankovics nem tagadta, hogy a visszavágón határozottan jobban játszott az Olimpiakosz, mint egy hete Athénban. 

– Nem tudtunk mit kezdeni az agresszivitásukkal, a pontos passzjátékukkal. A fiúkban nagy volt az akarás, ilyenkor pedig óhatatlanul becsúsznak a hibák is – jelentette ki a tréner.


Derbivel folytatódik az idény

Az FTC labdarúgóinak nincs sok ideje a szomorkodásra, február 25-én, vasárnap ugyanis Újpest–Ferencváros bajnokit rendeznek az élvonalbeli bajnokságban. Dejan Sztankovics biztos benne, hogy a kiesés nem fog nyomot hagyni a játékosokon.

– Én magam olyan vagyok, hogy ilyenkor magamba zárkózom, de holnap már kétszer olyan erős leszek. Megkérdeztem a játékosaimat, hogy készen állnak-e a derbire, és azt válaszolták, hogy igen. Menni kell tovább, mert jönnek az újabb és újabb meccsek. Nem a negatívumokra koncentrálok, mert hiszem, hogy egy vereségből is ki lehet jönni erősebben, és a játékosoknak is így kell gondolkozniuk – zárta gondolatait a szerb edző.

Borítókép: Dejan Sztankovics a Ferencváros–Olimpiakosz Kl-meccs közben (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.