A VAR volt a főszereplő a Fehérvár–Debrecen meccsen

Egy tizenegyesgóllal dőlt el a dobogó elérése szempontjából kulcsfontosságú Fehérvár–Debrecen meccs, de nem egy átlagos büntetőről volt szó. Megyeri Balázs először védett, de a VAR hosszas vizsgálódás után visszafújta a tizenegyest. A hétperces közjáték után egy új fehérvári lövő már nem hibázott, így nyert 1-0-ra a Vidi a labdarúgó NB I 21. fordulójában vasárnap.

2024. 02. 18. 17:16
null
Vidi FC-DVSC NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 23. percben történt a meccs kulcspillanata, amikor a fehérvári Katona tört be a tizenhatoson belülre, ahol Baranyai fölöslegesen ellökte őt. A jogos tizenegyest Stefanelli azonban nem tudta gólra váltani, középre lőtt, Megyeri Balázs azonban a helyén maradt, így a DVSC kapusa védett.

A Fehérvár maradt talpon, nem a Debrecen. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Ezzel még nem volt vége, VAR-vizsgálat következett, s mivel a lövés előtt többen a tizenhatoson belülre léptek, a játékvezető megismételtette a tizenegyest. A Debrecen edzője, Szrdjan Blagojevics tiltakozott, kapott is egy sárga lapot. A vizsgálat és a közjáték miatt hét perc telt el az eredeti és az újrarúgatott büntető között. Másodjára nem Stefanelli, hanem Tobias Christensen állt a labda mögé, aki a jobb alsóba lőtt – 1-0.

Ezzel a góllal el is dőlt a meccs, noha a Debrecen többször is közel járt a gólhoz, de hol a kapufa, hol Tóth Balázs kapus védései akadályozták meg a pontszerzésben.

Győzelmével a Fehérvár megszilárdította a helyét a dobogón, az előző idényben bronzérmes Debrecen viszont már hét pontra lemaradt mögötte.

NB I, 21. forduló

Paksi FC–Zalaegerszeg 3-4 (2-0), Paks, 1600 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Evangelu (4., öngól), Könyves (45+2., 55.), illetve Gruber (53.), Croizet (65., 91.), Mance (73.)

Kecskeméti TE–Újpest FC 1-0 (1-0), Széktói Stadion, 4368 néző, jv.: Karakó, gólszerző: Lukács (3.)

Mezőkövesd Zsóry FC–Kisvárda Master Good 1-2 (1-1), Városi Stadion, jv.: Berke, gólszerzők: Drazsics (3., 11-esből), illetve Filipovic (28.), Cipetic (57.)

Fehérvár FC–Debreceni VSC 1-0 (1-0), Sóstói Stadion, 4770 néző, jv.: Andó-Szabó, gólszerző: Christensen (30., 11-esből)

Puskás Akadémia–MTK Budapest 17.30

A Ferencváros–Diósgyőr mérkőzést elhalasztották. 

 

Borítókép: Megyeri Balázs a második tizenegyest már nem tudta védeni (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.