Alonso ezzel a nyilatkozattal nem okoz örömet a rajongóinak

Bár az idény eleji kollektív teszten nem Max Verstappen volt a leggyorsabb, Fernando Alonso szerint a Formula–1 mezőnyének tagjai tisztában vannak vele, hogy nem idén sem vehetik fel a versenyt a Red Bull hollandjával.

2024. 02. 26. 18:19
F1 Grand Prix of Las Vegas Fernando Alonso
epa10977636 Aston Martin F1 Team's Fernando Alonso attends the opening ceremony ahead of the F1 Grand Prix of Las Vegas at the Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, Nevada, USA, 15 November 2023. EPA/ETIENNE LAURENT Fotó: ETIENNE LAURENT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A három bahreini tesztnapból kettőn a Ferrari pilótái voltak a leggyorsabbak , közülük is Carlos Sainz autózta a legjobb köridőt. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy az olaszok tarolni fognak idén, hiszen nem lehet elfeledkezni a Red Bullról, amely tavaly huszonkét versenyből huszonegyet megnyert. Különösképp brillírozott, aki a huszonegy győzelemből tizennyolcat magára vállalt, és ezzel természetesen világbajnok lett – immár harmadszor.

Alonso szerint Verstappennek idén is lesz oka az örömre
Alonso szerint Verstappennek idén is lesz oka az örömre. Fotó: MTI/EPA/Ali Haider

A holland pilóta szavai alapján pedig az energiaitalosok dominanciája idén is folytatódhat. Verstappen ugyanis úgy látja, hogy a Red Bull idei autójával egyértelműen előrelépett a tavalyihoz képest.

Fernando Alonso (Aston Martin) ezt látva máris elkönyvelte, hogy idén sem szerzi meg harmadik világbajnoki címét a Formula–1-ben.

– Nincs kristálygömböm, hogy kiderítsem, mi a helyzet a többi csapatnál. De Max a címvédő, a Red Bull pedig dominál az F1-ben. Az idei autójuk pedig sok meglepetést tartogatott. Jelenleg csak őket figyeljük, meglátjuk, miként teljesítenek. De azt hiszem, hogy tizenkilenc versenyző már most azt gondolja, hogy idén sem hódíthatja el a világbajnoki címet. Ez igaz egyébként a pályafutásunk kilencvenkilenc százalékára. Brutális ez a sport – ismerte el a veterán pilóta.

A szombati futam után tisztább lesz a kép, hogy hol tart jelenleg a többi csapat a Red Bullhoz képest. Mindenesetre tavaly George Russell (Mercedes) tavaly már egy futam után megjósolta, hogy a bikák nyerik az összes versenyt. Nem lőtt nagyon mellé...

Borítókép: Fernando Alonso Las Vegasban 2023-ban (Fotó: EPA/Etienne Laurent)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.