Messi és Djokovics mellett egy magyar is az idei Laureus-jelöltlistán!

A férfiaknál újra jelölték a tavaly győztes argentin világbajnok labdarúgót, Lionel Messit a sportolói Oscar-díjnak is nevezett Laureus-díjra, de a nyolc kategória jelöltjei között magyar sportoló is akad: Ekler Luca a fogyatékkal élő sportolók között érhet a csúcsra.

2024. 02. 26. 18:05
EKLER Luca
Budapest, 2024. február 22. Ekler Luca paralimpiai, világ-és Európa-bajnok paraatléta a Magyar Parasport Napja alkalmából, Együtt erõsebben, mint valaha címmel rendezett nemzetközi konferencián a Magyar Sport Házában 2024. február 22-én. MTI/Purger Tamás Fotó: Purger Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Laureus-díj jelöltjei között a férfiak listáján mellett található még a háromszoros Formula–1-es világbajnok, holland a 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes szerb teniszező, Novak Djokovics, a norvég futballcsatár a rúdugró világcsúcstartó, svéd Armand Duplantis és a tavaly Budapesten háromszoros világbajnok futó, az amerikai A legjobb női versenyzők között három atléta is helyet kapott: a tavalyi Laureust átvevő jamaicai Shelly-Ann Fraser-Pryce, a Budapesten két aranyat nyerő amerikai Sha’Carri Richardson és a kétszeres olimpiai bajnok kenyai Faith Kipyegon. Rajtuk kívül a listán található még Mikaela Shiffrin amerikai alpesi síző, Iga Swiatek négyszeres Grand Slam-tornagyőztes teniszező és a világbajnok spanyol labdarúgó-válogatottból Aitana Bonmatí.

Messi, Djokovics és a többiek Forrás: X/Laureus

Az év áttörése kategóriában díjazott lehet többek között a teniszező Coco Gauff és a futballista míg az év csapata versenyben ott van az F1-es Red Bull, a Ryder Kupa-győztes európai golfcsapat, a világbajnok német férfi-kosárlabdaválogatott, a szintén vb-aranyat nyerő dél-afrikai rögbisek és spanyol női labdarúgók, továbbá a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City futballcsapata.

Az év áttörése kategória jelöltjei Forrás: X/Laureus

Az idei Laureus-jelöltlistán magyar sportoló is szerepel: a tavalyi para-atlétikai világbajnokságon három arany- és egy ezüstérmet szerző, 200 és 400 méteres síkfutásban világcsúcsot döntő Ekler Luca a fogyatékkal élő sportolók között érhet a csúcsra.

Ekler Luca és ellenfelei. Forrás: X/Laureus

A nyolc kategória jelöltjeit 1400 sportújságíró szavazatai alapján állították össze, a végső győztesekről a sportakadémia 71 tagja dönt. A díjátadó ünnepségre április 22-én kerül sor Madridban.

Egy fotón az összes jelölt. Forrás: X/Laureus

Borítókép: Ekler Luca paralimpiai, világ- és Európa-bajnok paraatléta a magyar parasport napja alkalmából, Együtt erősebben, mint valaha címmel rendezett nemzetközi konferencián a Magyar Sport Házában 2024. február 22-én (Fotó: MTI/Purger Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.