Milák Kristóf az úszásról még az erőnléti edzőjével sem beszél

Milák Kristóf újra együtt dolgozik erőnléti edzőjével, az olimpiai bronzérmes kenus Zala Györggyel, aki nemrég magára hagyta, amikor a válogatott stábtagjaként elutazott a dohai világbajnokságra. Milák felkészülése teljes titoktartás közepette zajlik a Duna Arénában.

2024. 02. 26. 16:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Visszakapta” erőnléti edzőjét aki az utóbbi hónapokban elsősorban Zala Györggyel készült együtt. Mint ismert, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó teljes bizonytalanságban tartja a magyar szakmát és a szurkolókat. Immár két világbajnokságot hagyott ki, tavaly április óta versenyen sem indult, s fél évvel az olimpia előtt még Sós Csaba szövetségi kapitány sem tudhat arról, mire számíthat papíron legjobb versenyzőjétől Párizsban. Csak az a biztos, hogy az időeredményei alapján két kvótája is van a játékokra.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf. Fotó: MTI/Derencsényi István

– Ami Kristóf erőnlétét, izomzatát illeti, elmondhatom: jó állapotban van – árulta el a Borsnak Zala György. – Doha után beszélgettem vele, a korábban meghatározottak szerint vesz részt erősítő foglalkozásaimon.

Zala arról nem számolhat be, hogy Milák az úszóedzéseken hogyan teljesít.

– Kedvelem Kristófot, jókat szoktunk mindenféléről beszélgetni, igaz, az úszás nem téma közöttünk – jegyezte meg az erőnléti edző.

Milák Kristóf, Zala György és Virth Balázs újra együtt dolgozik

Amint arról beszámoltunk, a világklasszis úszó múlt szerdán megbeszélést folytatott Virth Balázzsal, akinek az irányításával 2022-ben a saját világcsúcsát megjavítva szerzett aranyérmet 200 méteres pillangóúszásban a budapesti világbajnokságon. S megállapodtak, hogy mostantól újra közösen készülnek.

Borítókép: Milák Kristóf  (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.