A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Barcelona: megerősítették a Messivel folytatott tárgyalások hírét

A Barcelona vasárnap este 3-3-as döntetlent ért el a Granada ellen, így a címvédőnek már tíz pont a lemaradása a Real Madrid mögött a La Liga 24. fordulója után. A katalánok vezetőedzője, az idény végén távozó Xavi szerint azonban még mindig elérhető az aranyérem. Javier Tebas, a La Liga elnöke eközben elárulta: a Barcelona újra megpróbálkozott Lionel Messi visszacsábításával, de anyagi okok miatt nem valósult meg a nagy visszatérés.

2024. 02. 12. 10:53
Lionel Messi Inter Miami Barcelona
Inter Miami's Argentine forward Lionel Messi (2nd L) clashes with Vissel Kobe's goalkeeper Shota Arai (R) during the second half of the friendly football match between Inter Miami of the US's Major League Soccer league and Vissel Kobe of Japan's J-League at the National Stadium in Tokyo on February 7, 2024. (Photo by Philip FONG / AFP) Fotó: AFP/Philip Fong
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lionel Messi és a Barcelona öröknek hitt kapcsolatának végét 2021-ben a katalán klub drámai anyagi helyzete jelentette. Messi két párizsi év után tavaly nyáron sem a visszatérést választotta, hanem az Inter Miami játékosa lett, s 2024-ben is kitartott az amerikai csapat mellett, noha Javier Tebas kijelentette: a Barcelona a téli átigazolási időszakban is tárgyalt Lionel Messi visszatéréséről. Xavi csapatára ráférne az erősítés, bár vasárnap, a Granada ellen nem a támadójátékkal volt a fő probléma.

Barcelona Lionel Messi nélkül Lamine Yamal
Lionel Messi helyett most a húsz évvel fiatalabb Lamine Yamal a Barcelona gólfelelőse. Fotó: AFP/Josep Lago

Lamine Yamal vezetést szerzett a kiesőjelölt ellen, a La Liga-tabellán utolsó előtti helyen álló Granada azonban fordított, a második vendéggól előtt a korábbi ferencvárosi futballista, Myrto Uzuni hozta a passzával kihagyhatatlan helyzetbe Facundo Pellistrit.

Lewandowski egyenlített, de aztán 3-2-re ismét a Barcelona vezetett. A tizenhat éves Yamal ugyan keretbe zárta a mérkőzést újabb góljával, de ez csak egy pont otthon tartására volt elég a katalánoknak. A Barcelona 51 ponttal harmadik a tabellán, de már tíz pont a hátránya a meggyőző Real Madrid és öt a Girona mögött.

– A bajnok címért folyó versenyfutás két ponttal még nehezebbé vált. De nem fogjuk bedobni a törölközőt – jelentette ki a bajnoki címvédő Barcelona vezetőedzője, az idény végén távozó Xavi.

 

Barcelona: Lionel Messi visszatérése állandó téma

A katalánok mestere többször hangsúlyozta, szüksége lenne erősítésre, s a Barcelona vezetése próbálkozott is, Lionel Messi visszacsábítása azonban végül nem jött össze.

– Messi és a Barcelona vágya miatt közelinek gondoltam a visszatérést, biztos vagyok benne, hogy Messi Barcelonából szeretne visszavonulni – mondta a La Liga elnöke, Javier Tebas, aki szerint komoly téli tárgyalás zajlott a két fél között, de végül az anyagiakon nem tudtak megegyezni, vélhetően a katalán klub továbbra sem rózsás pénzügyi helyzete miatt.

 

Borítókép: Lionel Messi az Inter Miami színeiben egyelőre felkészülési meccseket vív (Fotó: AFP/Philip Fong)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.