Bevette Bukarestet a Ferencváros, élet-halál harcot nyert meg

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport 12. fordulójában a Ferencváros 23-20-ra győzött a Rapid Bucuresti otthonában, s élet-halál harcot nyert meg. Ha a zöld-fehérek kikaptak volna, már nem a saját kezükben lenne a sorsuk, hogy kiharcolják a továbbjutást.

2024. 02. 04. 18:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptemberben Érden 24-24-es döntetlent játszott egymással a Ferencváros és a Rapid Bucuresti. Allan Heine vezetőedző magyar együttese győzelmi kényszerben lépett pályára Bukarestben, mert bár egy ponttal vendéglátója előtt állt, a románok jövő héten a pont nélkül sereghajtó Zaglebie Lubinnal mérkőznek. A román fővárosban a körítés a tétnek megfelelő volt, a hazai szektorokba a meccs napján már nem lehetett jegyet kapni, míg a ferencvárosiakat mintegy ötvenfős tábor buzdította. A kezdődobás után mintegy ötezer torokból szólt a Rapid indulója, de ez nem rettentette meg a mieinket, akik a félidőben 16-11-re vezettek, és végül 23-20-ra győztek. Így három ponttal elléptek a románoktól, megőrizték a még továbbjutást jelentő hatodik helyüket a csoportban. Még két forduló van hátra.

Női kézilabda BL, csoportkör, 12. forduló, B csoport: Rapid Bucuresti (román)–FTC-Rail Cargo Hungaria 20-23 (11-16)
gólszerzők: Janjusevic 7, O. Kanor 5, Da Cruz Kassoma 3, Polman 2, L. Kanor 1, Korsós 1, Lopez Herrero 1, illetve Bölk 8, Malestein 5, Klujber 4, Márton 3, Simon 2, Cvijic 1
lövések/gólok: 34/20, illetve 42/2
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 3/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Az A csoportban: Bietigheim (német)–DVSC 27-31 (15-13). A debreceniek már korábban bebiztosították a továbbjutásukat.

 

Borítókép: Márton Gréta (Forrás: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.