Bognár György érdekesen reagált a válogatott kapusának két óriási hibájára + videó

Gólzáporos meccsen, hazai pályán kapott ki 4-3-ra az éllovas Paks a ZTE-től az NB I 21. fordulójának péntek esti első meccsén, amiben nagy szerepet játszott a válogatott kapus, Szappanos Péter két óriási, gólt eredményező hibája a hajrában. Bognár György, az éllovas edzője erre érdekesen reagált, szerinte Szappanos esetében ez is rendben van.

2024. 02. 17. 7:46
BOGNÁR György
Paks, 2023. december 10. Bognár György, a Paksi FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Paksi FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a Paksi FC Stadionban 2023. december 10-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

most már több mint két éve számol Szappanos Péterrel a magyar válogatott kerethirdetéseinél, a Paks kapusa és mögött áll a sorban, eséllyel pályázik arra, hogy ott legyen a nyári Európa-bajnokságon is. Az egyszeres válogatott kapus volt a Paks negatív hőse a ZTE elleni 4-3-as vereségben , de vezetőedző a védelmébe vette őt.

SZAPPANOS Péter
A válogatott kerettag Szappanos Péter nagyokat hibázott a Paksban. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– A futball megbüntetett minket – értékelt Bognár György az M4 Sport kamerája előtt. – Ha kihagyod a helyzeteket, és a vezetés tudatában lazára veszed a mérkőzést, akkor előfordulnak ilyen problémák. Ezt a meccset gólokkal kellett volna megnyernünk. Nem vagyok elégedetlen, van ilyen a futballban.

– A közelmúltban nem nagyon kaptunk úgy ki, hogy arról senki nem tehetett – tette hozzá. – Szappanosnak volt két hibája a végén, de máskor meg ő hozta a pontokat, úgyhogy ez is rendben van.

A Paks még 3-2-re vezetett a meccsen, amikor Szappanos először hibázott nagyot, a 73. percben egy hosszúnak tűnő ZTE-indításra jött ki a kapujából, vetődött a labda felé, ám az felpattant előtte, nem tudta megfogni, így Mance az üres kapuba lőhetett.

Végül a meccs egy újabb Szappanos-hibával dőlt el a 91. percben, amikor a válogatott kapus Croizet gyenge, középre tartó lövését nem tudta hárítani.

A ZTE edzője egy garast sem adott volna a sikerükért

Jellemző volt a meccsre, hogy a ZTE edzője, Márton Gábor az első félidő után nem hitt csapata győzelmében, abszolút az éllovas Paksnak állt a zászló.

– Őszintén az első félidő után egy garast sem adtam volna a győzelmünkért. Két gól volt közte, nagyon rosszul néztünk ki, nem mertünk futballozni, nem jól értelmeztünk bizonyos helyzeteket. A félidőben aztán próbáltunk kicsit rendet rakni, cseréltünk párat, elkezdtek futballozni a srácok, onnantól kezdve a Paksnak is nehezebb lett.

Márton udvariasan kitért arra is, hogy szerencsések voltak Szappanos hibáival: – Az élet minden területén szükség van szerencsére, hogy ez min múlik, az egy megfoghatatlan dolog.

Borítókép: Bognár György védelmébe vette a nagyokat hibázó válogatott kapust (Fotó: Vasvári Tamás/MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.