Egy fekete maszkos világsztár a lelátón és egy hazai gól Milánóban + videó

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntős párharcok keddi első felvonásán: Internazionale–Atlético Madrid 1-0, PSV Eindhoven–Borussia Dortmund 1-1.

2024. 02. 20. 22:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milánóban két olyan csapat találkozott, amely a csoportkörben veretlen maradt: az Atlético Madrid négy győzelemmel és két döntetlennel a csoportja élén végzett, az Internazionale három győzelemmel és három döntetlennel viszont rosszabb gólkülönbségével a Real Sociedad mögé szorult, így a nyolcaddöntők sorsolásakor a második kalapból húzták ki. Ám a spanyolok vezetőedzője, Diego Simeone a találkozó előtt leszögezte, hogy az Inter jelenleg ott van a világ legjobb négy-öt csapata között, és ezt nem udvariasságból mondhatta: az Inter kilenc pont előnnyel vezeti az olasz bajnokságot, a legutóbbi nyolc tétmeccsét pedig megnyerte. Az Atléticónak nem megy ilyen jól, negyedik a spanyol élvonalban. Simeone számára nem volt idegen a San Siro, hiszen 1997 és 1999 között az Inter játékosa volt, az olaszok trénere, Simone Inzaghi pedig a jó barátja, 1999 és 2003 között csapattársak voltak a Lazionál, s azóta is tartják a kapcsolatot. S most nem győzték dicsérni egymást.

Simeone és Inzaghi
Diego Simeone és Simone Inzaghi. Forrás: X

A csapatok a nagykárolyi Kovács István sípszavára kezdték a meccset, és a vendégek számára ez nem lehetett jó előjel: azon a két BL-meccsen, amelyen korábban bíráskodott nekik, kikaptak, mi több, még gólt sem szereztek: 2022-ben a Manchester City otthonában 1-0-ra, a Club Brugge pályáján 2-0-ra kaptak ki. Kovács az Internek egyszer vezetett, 2021-ben egy Sahtar Doneck elleni, gól nélküli, idegenbeli mérkőzésen. 

Ahogyan arra számítani lehetett, az Inter igyekezett jobban, de csak a 37. percben jutott el az első helyzetéig, és Lautaro Martínez fejese nem okozott gondot Oblak kapusnak. Az argentin támadó egy perc múlva 16-osról lőhetett, azonban eltörte a labdát. Mi tagadás, a legnagyobb izgalmat az jelentette, hogy Kanye West huszonnégyszeres Grammy-díjas amerikai rapper feltűnt a lelátón, mégpedig maszkban, két másik rapper, Playboi Carti and Rich The Kid társaságában.

A második játékrész már jóval mozgalmasabb lett, az elsőt persze nem volt nehéz felülmúlni. Az 55. percben a vendégektől Lino lőtt hét méterről kapu mellé, a 64. percben pedig az Interből Arnautovics még közelebbről, öt méterről tiszta helyzetből a kapu fölé bombázott. A 76. percben Lautaro Martínez fejesét kellett Oblaknak védenie, majd három perc múlva az olaszok gólzsákja kiugrott, s ugyan a kapusba lőtte a labdát, ám a kipattanót Arnautovics bevágta, a labda a menteni igyekvő, de tehetetlen Linóról pattant be. S az Inter ezzel a góllal meg is nyerte 1-0-ra a találkozót.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések:

Internazionale (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 1-0 (0-0), gólszerző: Arnautovics (79.)

PSV Eindhoven (holland)–Borussia Dortmund (német) 1-1 (0-1), gólszerzők: De Jong (56., 11-esből), illetve Malen (24.)

 A visszavágókat március 13-án rendezik Madridban és Dortmundban.

 

Borítókép: Kanye West maszkban a lelátón (Forrás: X)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.