Ennél a csapatnál biztosan nem kap esélyt a visszatérésre Mick Schumacher

A hétszeres világbajnok Formula–1-es pilóta, Michael Schumacher fia kettős szerepkörben bizonyíthat az idén: egyszerre a Mercedes F1-es tartalékversenyzője, valamint az Alpine endurance-csapatának tagja is. Most eldőlt, hogy csak az egyik sorozatban vezetheti a franciák versenyautóját.

2024. 02. 27. 17:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mick Schumacher 2021-ben, a Haas istálló színeiben debütált a Formula–1-ben, az amerikaiaknál vezetett 2022-ben is, ám két szezon után nem kapott új szerződést. Tavaly óta a szintén F1-es Mercedes tartalék pilótaként számít rá, az idén pedig már a hosszú távú világbajnokságban (WEC) induló Alpine-nál is szerepelhet. A franciák most bejelentették, hogy adódhat-e náluk lehetőség az ifjabb Schumacher számára a nem titkolt cél, a Formula–1-es visszatérés felé.

Mick Schumacher az idén új csapathoz csatlakozott. Fotó: Media.alpinecars.com

 

Elégedettek a jelenlegi pilótákkal

– Nem, nem tehetjük. Nem tervezünk ilyesmit, mivel Jack Doohan személyében van saját tartalékversenyzőnk, Mick pedig a Mercedes tartalékosa. A Mickkel kötött szerződésünk kizárólag az endurance-ra vonatkozik – jelentette ki Bruno Famin, az Alpine csapatfőnöke. Hozzátette: elégedettek a Formula–1-ben jelenleg náluk vezető Esteban Ocon, Pierre Gasly párossal, ám megjegyezte, hogy sok opciójuk lehet és mindenre fel kell készülniük a várhatóan őrültnek ígérkező átigazolási piacon.

A német autóversenyző ezekben a napokban a WEC szezon előtti tesztjét teljesíti, a hétvégén pedig debütálhat is a sorozat katari évadnyitóján.

Borítókép: Mick Schumacher csak a WEC-ben vezetheti az Alpine autóját (Fotó: Media.alpinecars.com) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.